Den konzumace zeleniny
Národní den
Den konzumace zeleniny připadá každoročně na 17. června. Tento den slouží jako připomínka toho, jak důležitou roli zelenina hraje v naší stravě. Hlavně pak jakým je přínosem pro naše zdraví.
Zelenina je pro lidský organismus velmi prospěšná. Je bohatá na vitamíny, minerály a vlákninu, které jsou nezbytné pro správnou funkci našeho těla. Konzumace dostatečného množství zeleniny může pomoci snížit riziko mnoha zdravotních problémů. Kdo chce zahrnout zeleninu do jídelníčku, má spoustu možností. Můžete ji přidávat do salátů, smoothies, polévek, omáček a mnoha dalších jídel.
Jak naložit se zeleninou
Že je zelenina zdravá, jsme už zmínili několikrát. Kromě toho však také chutná a lze si s ní i vyhrát. V oblibě jsou třeba zeleninové špízy, lasagne, ale i pizzy. Rozhodně je z čeho vybírat. Protože existuje mnoho druhů zeleniny, je pravděpodobné, že jste ve svém životě ještě neokusili všechny. Pokud rádi experimentujete, tak můžete zkoušet nové druhy a s nimi spojené nové chutě.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den konzumace zeleniny?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 12 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 21 hodinami
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Nadýchané bydžovské peciválky podle receptu Josefa Maršálka. Vláčnost zaručí jeden krok při přípravě
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí