Den peprmintového likéru
Národní den
Den peprmintového likéru slavíme 15. září. Kdo by si nepamatoval peprmintky, laskominy našeho dětství. Věděli jste, že si je snadno můžete udělat i doma? Stačí si koupit, nebo vyrobit domácí peprmintový likér. A my vám poradíme, jak na něj.
Domácí peprmintový likér připravíte macerací máty peprné. Macerace je louhování za studena. Výsledek má krásnou zelenou barvu a mentolovou chuť. Ve spojení s hořkou čokoládou je to ideální kombinace.
Mohlo by vás zajímat
Jak na mátový likér
Na tento recept budete potřebovat: 1 litr vodky (aromatické destiláty se nehodí), 12 mladých celých snítek máty ale bez květu, 1/2 litru vody, 40 dkg cukru. Peprmintových neboli mátový likér připravujeme následovně: do dvou sklenic dáme zhruba po šesti snítkách máty a zalijeme každou půl litrem destilátu. Sklenice uzavřeme a necháme šest týdnů na teplém místě vyluhovat. Pravidelně jimi zatřeseme. Po šesti týdnech svaříme vodu s cukrem, necháme zcela vychladnout a smícháme s obsahem dvou sklenic. Protřepeme a slijeme do čistých sklenic. Tentokrát už bez máte. A je hotovo.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den peprmintového likéru?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 11 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 20 hodinami
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Přečtěte si Zobrazit více
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Buchty po ránu: Nadýchané bydžovské peciválky podle receptu Josefa Maršálka. Vláčnost zaručí jeden krok při přípravě
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči