Zdeněk Pohlreich - postrach i spása českých restaurací
Známe ho jako excentrického suveréna. Podnikatel, gastronom, spisovatel Zdeněk Pohlreich na televizní obrazovce baví nejen svým břítkým humorem a krutou upřímností, ale především svým kulinářským uměním. Skvěle vařit a řídit gastronomické provozy se naučil už během své emigrace v Nizozemsku. Po návratu svoje know-how vložil do provozu v Café Imperial, nádherné restaurace Hotelu Imperial (v krásném prvnorepublikovém stylu art deco). Do povědomí širší veřejnosti se však Zdeněk Pohlreich dostal až pořadem Ano, šéfe!, ve kterém nekompromisně káral méně schopné či méně orientované kolegy z gastronomie, ale svými radami i pozvedl, nebo dokonce zachránil celou řadu jejich podniků.
Zdeněk Pohlreich dnes šéfuje třem svým pražským podnikům - Divinis s italskou kuchyní otevřel už před lety, bistro Next Door by Imperial naproti svému Café Imperial otevřel teprve nedávno. Mimo to učí na střední škole, neúnavně vydává jednu kuchařku za druhou a ne a ne opustit televizní obrazovky. Zkušenosti a znalosti má nepochybně široké a je dobré, že se o ně nebojí podělit se studenty, i širokou veřejností.
Související články
Alternativy k těmto receptům
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 17 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 20 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 22 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přečtěte si Zobrazit více
Sedm jídel, na kterých ujíždí britská královská rodina: Kate miluje čočkové kari a král Karel si neodpustí bažantí koláč
Jak snadno a rychle nakoupit potraviny? Online!
Apetit piknik nabídne kuchařskou show, skvělé jídlo i setkání se Zdeňkem Pohlreichem či finalisty MasterChefa