Rebarborový jam jemně pikantní
Omrzel vás již rebarborový koláč a vy nevíte jak ji zpracovat? Vsaďte na rebarborový džem, který má díky zázvoru lehce pikantní chuť. Džem využijete o vánočních svátcích do cukroví, nebo rolád.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 17 421 kJ / 4 164 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 016,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Používám jako klasický jam, ale hlavně používám do rolád a cukroví. Ta pikantnost zázvoru je tam úžasná, třeba vánoční cukroví s tímto jamem je první pryč.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 6. 2023 09:48
Famózní.
21. 5. 2020 19:48
maris: já si první vypěstovala z kupovaneho. Nechala pár hodin namicenym ve vlažné vodě a pak zasadila.
21. 5. 2020 18:43
bofinka: děkuju za odkaz
21. 5. 2020 18:39
maris: Podivej se zde https://primadoma.tv/video-35431-jak-pestovat-zazv...
21. 5. 2020 18:12
Maja Motti: děkuju za informace,ale kde se dá koupit rostlinka ? někde v zahradnictví ?
21. 5. 2020 17:59
Jj, musí být široký květináč, občas zalít neprelivat, nedávat ven, nemá rád střídání teplot a vítr. A za 9-10 měsíců je hotovo, nať zaschne. Můžeš sklidit všechno, nebo nechat v květináči a vyrypnout jen co potřebuješ. Vyrostou nové výhony a roste dal
21. 5. 2020 17:56
maris:
21. 5. 2020 16:06
Maja Motti: přiznávám, že nejsem žádný Mičurin a vůbec jsem nevěděla, že se dá zázvor pěstovat v květináči
21. 5. 2020 15:55
maris: domácí zázvor je luxusní, nedá se s kupovaným vůbec srovnat. Pěstují ho už pár let
21. 5. 2020 11:47
Rebarboru mám ráda, recept se mi moc líbí a až teď jsem s všimla, že máš domácí zázvor. to je super, nejen že tam je určitě výborný, ale pěstovat si ho doma - to je
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 17 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 20 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 22 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 8 hodinami
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 8 hodinami
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 9 hodinami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 9 hodinami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 10 hodinami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 10 hodinami
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 11 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 12 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 13 hodinami
Kuřecí s chřestem na cidru
Fitulka uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Rebarborová marmeláda: Voní mátou a pikantní chuť jí dodá zázvor. Při vaření šetřete vodou, rebarbora ji totiž pustí až dost
Rebarborový koláč: Chutný a rychlý moučník zvládnou i začátečníci podle videa
Další recepty
Suroviny: rebarbora, cukr, šťáva citronová, zázvor
Rebarborový jam jemně pikantní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kqjY
10 názorů