Jarní recepty - nastartujte tělo po dlouhé zimě
Jarní jídelníček fandí zdravým a odlehčeným receptům. Tělo potřebuje po chladné zimě dodat vitamíny, a tak bychom mu je měli dopřát. Základem jsou rozhodně čerstvé bylinky, které začínají růst a dají se snadno vypěstovat i v bytě za oknem nebo lépe na balkóně. Pampeliška se skvěle hodí na výrobu zdravého bylinkového medu. Z kopřivy vyrobíte léčivý sirup, z bezového květu zase základ pro domácí limonády. Pikantní pažitka se skvěle hodí do vaječných receptů, tvarohových pomazánek i jen tak samotná na chleba s máslem a solí. Takovou svěží večeři skvěle doplní ředkvičky, jedna z prvních jarních zelenin.
Do této kategorie patří také chřest; ten z české produkce je ve světě považován za záruku kvality. K dotání je chřest zelený i bílý a každý se připravuje trochu jinak. Oba druhy chřestu jsou ovšem nejlepší v kombinaci s holandskou omáčkou. Jaro patří rovněž medvědímu česneku, který není jen skvělou léčivou bylinou, ale také vynikající alternativou bazalky při výrobě domácího pesta.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 11 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 13 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 15 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Věnečky výborné
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Přečtěte si Zobrazit více
Co vysadit na jednom záhonku? Máta je skvělý parťák k bramborům, česnek chrání před plísněmi a rajčatům to vedle okurek nesvědčí
Kynutý jihočeský koláč plný borůvek podle cukráře Josefa Maršálka. Díky jedné fintě s drobenkou bude přímo dokonalý
Holka u plotny radí: Jak na úžasně vláčné čečenské sýrové placky? Jedna přísada vás překvapí!