Cuketa sterilovaná, bez ochucení
Nadúroda cuket na zahrádce vybízí zpracování a konzervaci plodů pro zimní využití. Cuketa zavařená pouze s trochou tuku je použitelná nasladko i naslano. Hodí se do polévek, dezertů i jako zeleninová příloha.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 9 657 kJ / 2 308 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,70 g |
Tuky | 122,00 g |
Vláknina | 140,00 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 72 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 210,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Množství cuket je orientační, záleží na velikosti.
Ze 7 kg cuket mi vyšlo 6 sklenek od vepřového masa (1 sklenka = 300 g).
Semínka s buničitou hmotou můžeme uvařit, poté přes jemný cedník propasírovat a použít jako základ do polévky - například https://www.toprecepty.cz/recept/36292-zeleninova-...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 12 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 21 hodinami
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Právě bylo uvařeno:
Libečková polévka
Veronika.Hrozna uvařila před 2 minutami
Avokádo s vejci a cottage
divozenka666 uvařila před 16 minutami
Zapečené brambory s hermelínem
bohdana uvařila před 28 minutami
Losos ve smetanové omáčce s medem
Jajavv uvařil před 39 minutami
Škubánky na slano
CharlotteK@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse
Liberk uvařila před 1 hodinou
Domácí houstičky bez kynutí
Lucie Hertlova uvařila před 1 hodinou
Buřty na černém pivě
Monthy79 uvařil před 3 hodinami
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 12 hodinami
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čím se liší přerostlé starší cukety od těch mladých? Jejich zpracování zabere více času, ale i pro ně máme dobré využití
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky
Další recepty
Cuketa sterilovaná, bez ochucení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5N5v
0 názorů