Špenát z medvědího česneku
Špenát je velice oblíbenou přílohou nejen k uzenému masu. Vyzkoušejte si připravit tuto netradiční variantu, kdy listy špenátu zaměníte za medvědí česnek. Přípravu této pochoutky zvládnou i začátečníci a štiplavá vůně česneku již po chvíli provoní vaši kuchyň.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 992 kJ / 715 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,78 g |
Tuky | 59,76 g |
Vláknina | 12,50 g |
Cholesterol | 423 mg |
Sodík | 162 mg |
Sůl | 0,38 g |
Sacharidy | 16,28 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Do medvědího "špenátu" není třeba přidávat žádnou mouku a pokud ho chceme mít nutně krémovější, tak postačí jen opravdu lehce (mezi prsty) zaprášit hladkou moukou nebo Solamylem ke konci dušení.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 5. 2021 07:20
8. 5. 2021 06:45
hospodyně: ...
7. 5. 2021 20:02
7. 5. 2021 19:17
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 11 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 20 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 23 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Právě bylo uvařeno:
Škubánky na slano
CharlotteK@seznam.cz uvařila před 25 minutami
Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse
Liberk uvařila před 1 hodinou
Domácí houstičky bez kynutí
Lucie Hertlova uvařila před 1 hodinou
Buřty na černém pivě
Monthy79 uvařil před 2 hodinami
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 12 hodinami
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 12 hodinami
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 12 hodinami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 13 hodinami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 13 hodinami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Nejčastější chyby při zpracování špenátu: Jak ho uvařit, abychom si na něm opravdu pochutnali
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Cibule smažená dozlatova, dočervena, karamelizovaná nebo jen zesklovatělá. Jak postupovat?
Další recepty
Suroviny: česnek mědvědí, máslo, cibule šalotka, sůl, pepř mletý, smetana ke šlehání, vejce, smetana zakysaná
Špenát z medvědího česneku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nE65
4 názory