Skvělý chléb z domácí pekárny
Příprava zdravého domácího chleba není při použití domácí pekárny žádná věda. Chléb je provoněný anýzem, česnekem a bylinným octem a obsahuje lněná semínka. Společně s tvarohovou pomazánkou vytvoří plnohodnotnou snídani či svačinu nejen do práce.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 9 604 kJ / 2 295 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,23 g |
Tuky | 44,77 g |
Vláknina | 40,75 g |
Cholesterol | 21 mg |
Sodík | 6,55 g |
Sůl | 16,36 g |
Sacharidy | 382,66 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Poměr mouky lze různě kombinovat, ovšem doporučuji nejméně 180 g hladké mouky. Kdo dává odložený start na ráno, tak doporučuji dát droždí doprostřed do důlku v mouce, tak aby byl v suchu a sůl do jednoho rohu a cukr do protějšího. Samozřejmě, lze přidat i dýňová semena, kdo má rád. Mouky lze kombinovat a někdy místo špaldové přidávám i rýžovou mouku a nebo místo celozrnné žitné lze dát i pšeničnou. Celozrnné mouky dáváme maximálně 200 g, při více gramech je už hodně hutný chléb.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 6. 2023 16:40
arrefeena: ahoj píši jen čtvrt kostky droždí, dvě lžičky soli. Mě se nepropadá, nevím v čem je problém.
25. 6. 2023 01:53
Blevajz, nechutna mi to vubec
24. 6. 2023 22:20
Ahojky muzu se zeptat zda ten recept jste vymyslel sam a proc je v nem tedy tolik drozdi a soli? Predpokladam ze je to duvod proc je tak propadnuty. Music byt hrozne prekynuty na program celozrny chleb. Zkusila bych ubrat drozdi a sul anebo ho pect na rychly program.
10. 5. 2023 12:12
Danielchlebamaster: také nám chutná
8. 5. 2023 23:09
Hodně v TOPU chleba !!
28. 10. 2022 09:06
Marie Svarcova: děkuji a určitě pošlete
28. 10. 2022 09:02
líbí se mi hlavně foto- řez , nemám pekárnu ale díky recept pošlu dceři
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Panenka, lišková omáčka a domácí krokety s cibulkou a slaninou
Přidáno před 6 hodinami
Máslové dortíky s Pikao krémem
Přidáno před 13 hodinami
Makový koláč s jablky II
Přidáno před 23 hodinami
Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Přidáno 15. 6. 2024 20:12
Strouhaný koláč s jogurtovou náplní, jahodami a mangem
Přidáno 15. 6. 2024 17:33
Chuťovky se sardelovým očkem
Přidáno 15. 6. 2024 08:37
Právě bylo uvařeno:
Zelná polévka s klobásou
Jan Nemec uvařil před 9 minutami
Levandulové sušenky I.
Beruna uvařila před 30 minutami
Salát Little Gem (římský) s nivou a vejci.
misula29 uvařila před 1 hodinou
Pšenično-žitný semínkový chléb
PetraCy uvařila před 1 hodinou
Banánové brownies
Kamilana uvařila před 2 hodinami
Rychlá kakaová buchta
lid.miroslav uvařil před 4 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
Effina uvařil před 5 hodinami
Bramborový koláč s květákem
Moanka uvařila před 7 hodinami
Květákové placičky
Karoli uvařil před 8 hodinami
Krůtí nudličky v zakysané smetaně
kusy.lukas uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Anýz, koření s výraznou chutí, se používá do sladkého i slaného pečiva a k nakládání zeleniny
Houbová omáčka s mletým řízkem je hotová během chvíle: Netradiční spojení překvapí úžasnou vůní i perfektní chutí
Jak na první chleba v domácí pekárně? Upéct ho zvládne téměř každý
Další recepty
Suroviny: mléko, olej olivový, olej sezamový, ocet, sůl, cukr, mouka hladká, mouka žitná chlebová, mouka špaldová hladká, mouka celozrnná žitná, kmín drcený, anýz, semínka lněná, česnek sušený, droždí čerstvé
Skvělý chléb z domácí pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkDoN
7 názorů