Svačina - tipy na rychlé i výživné jídlo
Svačina je často opomíjené a porůznu odsouvané jídlo. Přitom má v sobě potenciál, který je třeba využít – může nám dodat nejen rychlou energii, se kterou vydržíme do hlavního jídla, ale také vitaminy, minerály a dobrou náladu. Svačinu bychom proto neměli podceňovat a odbývat. A pokud to čas dovolí, měli bychom si s její přípravou vyhrát.
Svačina mezi snídaní a obědem může být bohatší na sacharidy, klidně i sladší. Osvěžení i slušnou dávku vitaminů může dodat ovoce a proto je dobrou volbou samotné, i coby součást nápaditého zákusku. Odpolední svačina by měla být lehčí a chudší na sacharidy. Stále však existuje spousta lahodných variant, které uspokojí chutě každého strávníka.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Soufflé buchta
Přidáno před 1 hodinou
Kefírová rychlovka
Přidáno před 12 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 15 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 17 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jídelní rozmary slavných: Herec Ewan McGregor sice jí zdravě, ale neodolá britské verzi žemlovky s pořádnou vrstvou másla
Jedli byste smaženou krysu? Šílenosti na talíři, které jsou v cizích zemích naprostými delikatesami
Linecké řezy podle Josefa Maršálka: Máslo musí být při přípravě studené a s těstem pracujte rychle, jinak se spaří, říká cukrář