Kapří karbanátky z Rozkoše
Kapr je pro mnohé rybou pouze vánoční. Avšak z jeho masa můžeme vytvořit i další chutná jídla. Příkladem jsou tyto smažené kapří karbanátky s kořením. K podávání se pak skvěle hodí třeba bramborová kaše.
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 001 kJ / 717 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,35 g |
Tuky | 25,08 g |
Vláknina | 4,58 g |
Cholesterol | 546 mg |
Sodík | 3,74 g |
Sůl | 9,23 g |
Sacharidy | 38,88 g |
Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 11. 2023 20:48
Jaromira18: to já to mám bez práce - dostanu čisté filety, přebrané vnitřnosti a očištěnou hlavu....
5. 11. 2023 09:09
Nadja: Manžel kapra pouze vykuchá, ostatní si dělám sama. Máme štěstí, že kapra máme všichni rádi a dělám ho často, přesto o Vánocích ho jíme s velkou chutí, jako by jsme ho jedli poprvé.
4. 11. 2023 19:37
Jaromira18: děkuji. Mně Petr kapříka vyfiletuje a do mrazáku dávám filety vcelku - z celého kapra mám 2 ks a každý zabalím zvlášť. Pak si mohu vzít, kolik potřebuji a teprve potom krájím na porce. Tak až vyzkouším karbanátky, tak budu ještě odkrajovat hřbety.
Synové kapra nemusí, Petr jen o vánocích, já tak ještě 1 - 2x v průběhu roku. Dokud žil přítel, tak jsme měli kapříka častěji, on ho měl rád a klidně snědl půlku k obědu. Pro něj jsem dělala v průběhu roku i rybí polévku, ale mně stačí jen na vánoce. Ještě vnuk měl rád kapra i polévku, ale už od loňska nechtěl nic. Karbanátky by si možná dal.
Synové kapra nemusí, Petr jen o vánocích, já tak ještě 1 - 2x v průběhu roku. Dokud žil přítel, tak jsme měli kapříka častěji, on ho měl rád a klidně snědl půlku k obědu. Pro něj jsem dělala v průběhu roku i rybí polévku, ale mně stačí jen na vánoce. Ještě vnuk měl rád kapra i polévku, ale už od loňska nechtěl nic. Karbanátky by si možná dal.
4. 11. 2023 18:46
Nadja: Pokaždé, když mi manžel přiveze kapra, tak odříznu ocas až kde začínají dlouhé kosti a odříznu hřbet od spodní části kapra. Pak to beru podle potřeby. Na Vánoce obaluji pouze co mají dlouhé kosti. Na sekáčku jsem to nezkoušela, ale na mašince ano, ale dvakrát jsem to přemlela.
4. 11. 2023 16:46
Jaromira18: děkuji za Tvé zkušenosti. Myslíš, že kdybych místo mletí dala maso do mixeru (mám Ronic a je to spíše sekáček), že by tam Y pak nebyly znát? Ruční mašinku mám na chatě a chtěla bych to jen vyzkoušet, tak se mi nechce mašinku převážet. A také mám jen 3 filety z kaprů - tak bych použila jen tu horní část z filetu s Y, a spodní, kde jsou jen velké kosti, bych nechala na trojobal (mám je v mrazáku již na vánoce).
4. 11. 2023 15:32
Nadja: Manželovi to krájím 2- 3 mm od sebe až ke kůži. Ostatní tam ty kostičky cítili, ať je to co nejlépe upečeno, tak by to nakrájené nejedli, ani já. Na karbanátky to krájím na tenké plátky a namelu na jemno. Kostičku zatím nikdo nenašel.
4. 11. 2023 12:25
Jaromira18: Zaujaly mne Tvoje karbanátky - kdysi jsem kupovala podobné ve Frionoru, moc jsme je milovali, ale pak je přestali prodávat. Asi nebyly z kapra, ale z mořských ryb. Kapra občas míváme a ráda bych z něj karbanátky udělala, ale bojím se Y kostiček, že se dobře neumelou. Asi předloni jsem zkoušela podle rady p. Stupky tu část s Y před obalováním nakrojit na co nejtenčí plátky, aby se Y překrájely, ale stejně jsem tam kostičky cítila.
4. 11. 2023 09:28
Také bych si pochutnala, dělávám z kapra (i jiných ryb) podobně kuličky nebo šišky hlavně pro děti, jelikož se nemusí bát kostí. recept se mi líbí
3. 11. 2023 19:29
Anna Kocikova: Drahuško moc a moc ti děkuji.
3. 11. 2023 19:20
Já bych si pochutnalaKarbanátky nebo sekanou dělávám z rybího filé,ale z kapříka musely být hezky vońavé
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 1 hodinou
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 14 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 23 hodinami
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Moravský vrabec
radbastim uvařila před 27 minutami
Koláč s rebarborou
Romanka67 uvařila před 1 hodinou
Výborné lasagne
Kejtie uvařila před 1 hodinou
Kuřecí hořčicové řízečky
Petri uvařila před 1 hodinou
Křehký rebarborový koláč s tvarohem
Handanda uvařila před 1 hodinou
Pikantní krevety v kokosovém krému
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Libečková polévka
Veronika.Hrozna uvařila před 1 hodinou
Avokádo s vejci a cottage
divozenka666 uvařila před 2 hodinami
Zapečené brambory s hermelínem
bohdana uvařila před 2 hodinami
Losos ve smetanové omáčce s medem
Jajavv uvařil před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero rad na téma masové karbanátky: Co byste měli vědět o jejich přípravě
Naporcovat kapra na podkovy, připravit filety a z nich porce na smažení, stejně jako odstranit kůži - to vše nás naučí názorné video
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči
Další recepty
Suroviny: maso, žloutek, hořčice plnotučná, sůl, koření na mleté maso, omáčka worcesterová, pepř mletý, cibule, strouhanka, mouka hladká, mouka hladká, bílek, strouhanka, olej
Kapří karbanátky z Rozkoše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR0RR
10 názorů