Zavařené meruňky
Recept ještě nebyl hodnocenChcete si uchovat trochu léta na zimu? Pak je pro Vás tento recept tím pravým. Zavařené meruňky můžete použít během celého roku například do koláče, nebo si je vychutnat…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Chcete si uchovat trochu léta na zimu? Pak je pro Vás tento recept tím pravým. Zavařené meruňky můžete použít během celého roku například do koláče, nebo si je vychutnat…
Máte přebytky jahod a rebarbory? Zkombinujte obě chutě ve výborné marmeládě a připravte se tak na zimu. Marmeláda chutná skvěle jen tak na krajíci chleba s máslem, nebo…
Kopřiva dvoudomá je zázračná bylina, která se hojně využívá v léčitelství i farmacii, ale široké využití nachází i v kuchyni. Posbírejte čerstvé lístky, nejlépe na jaře,…
Nejen na mojito pro děti (a s přídavkem bílého rumu i pro dospělé konzumenty) se hodí domácí mátový sirup. Příprava je snadná a výsledek chutný a velmi aromatický. Máte…
Z čerstvého rybízu můžeme připravit výbornou osvěžující šťávu, kterou oceníme hlavně během horkých dnů. Pokud přidáme i maliny, bude krásně vonět. Ovoce nevaříme, díky…
Omyté, vypeckované, ovoce (jakékoliv:meruňky, jahody, borůvky, angrešt, rybíz, třešně) dáme do formy pekárny dáváme malé kousky - podle druhu, tedy aspoň pokrájíme na…
Do hrnce připravíme omyté a pokrájené ovoce. Zahříváme na sporáku cca 5 minut, až ovoce lehce změkne a poté ho rozmačkáme mačkadlem na brambory, příp. i lehce mixnu…
Většina z nás zná rebarboru hlavně ve sladkých moučnících. Ale co z ní připravit třeba sirup? Jeho zajímavou chuť upotřebíte do letních osvěžujících nápojů. Zbylou…
Klasický recept na džem s použitím želírovacího přípravku, kterých nám obchody nabízejí několik druhů. Pokud máte broskví hodně, můžete zkusit obměnu např. s pomerančem,…
Domácí mátový sirup můžeme použít do minerálky, vody i do čaje. V létě s ledem nádherně osvěží, v zimních pliskanicích je skvělým pomocníkem při nachlazení, kašli, či…
Okvětní plátky růží můžeme použít na přípravu voňavého sirupu, který po růžích získá i krásnou barvu. Sirup využijeme při horkých letních dnech na přípravu osvěžujícího…
Meruňky pečlivě omyjeme, rozpůlíme a odpeckujeme. Na mírném ohni je rozvaříme nepatrně podlité vodou. Potom přepasírujeme nebo rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme asi…
Sladké a šťavnaté broskve se skvěle hodí na přípravu džemu, díky kterému si jejich chuť užijeme i mimo sezónu. Broskve oloupeme, nakrájíme, povaříme s kyselinou…
Do většího hrnce dáme oprané jahody. Prošťoucháme štouchadlem na brambory a přidáme 1 l vody. Přidáme kyselinu citrónovou, skořici, šťávu z jednoho citrónu a začneme…
Meruňky nakrájíme na malé kousky, vložíme je do nádoby pekárny, přidáme cukr, kyselinu citronovou a zapneme program Marmeláda. Horké plníme do čistých a suchých…
Vypeckované višně zalijeme vodou tak, aby byly potopené a rozvaříme je.Měkké višně rozmixujeme a rozvar zvážíme. Přidáme cukr a kyselinu citronovou a mícháme do…
Léto je v plném proudu a ostružiny se prohýbají pod úrodou lesklých černých plodů. Podle jednoduchého receptu připravíme výborný ostružinový džem jemně provoněný rumem,…
Černý bez je u nás velmi rozšířený, a tak nic nebrání tomu, abychom využili jemnou chuť jeho květů pro přípravu výborného osvěžujícího sirupu. Připravíme ho zastudena, a…
Omyté meruňky rozpůlíme, vypeckujeme a natěsno naskládáme do sklenic řeznou stranou dolů.Zalijeme cukerným roztokem, uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě…
Sezóna jablek a hrušek je v plném proudu, tak je nejvyšší čas oprášit recept na ovocný kompot. Hrušky mají samy o sobě úžasnou chuť, nepotřebují žádné koření.…
Citrony omyjeme a nakrájíme na kolečka(vybereme pecky), do skleněné nebo nerezové nádoby,zasypeme kys. citronovou a zalijeme vodou.Necháme 2 dny luhovat, potom přecedíme…
Vypekované meruňky omyjeme a rozmixujeme. Pokud chceme mít v zavařenině větší kousky, tak cca 1/4 meruněk nemixujeme, ale nakrájíme nožem na kousky požadované velikosti …
Omyté kuličky josty obrané od stopek, pomeleme nebo rozmixujeme a v hrnci smícháme s vodou a kartáčkem omytým citronem pokrájeným na plátky a kyselinou citronovou. Hrnec…
Borůvky vaříme v hrnci asi 10 minut, poté přidáme cukr smícháný s pektogelem a vaříme do zhoustnutí asi 30 minut. Ke konci varu přidáme lžičku kyseliny citrónové a…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami