Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mouka Žitná chlebová - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Staročeské chlebové placky

Staročeské chlebové placky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Těsto můžeme udělat v domácí pekárně nebo jak jsme zvyklí. Vykynuté ne moc tuhé těsto odebíráme po částech, každý kousek od prostředka ke krajům rozválíme na tenkou…

Gazdovský chléb

Gazdovský chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Kyprý a měkký gazdovský chléb vonící smaženou cibulí a slaninou můžete upéct jako klasický bochník. Nebo si trochu pohrát a dát těstu tvar velkého šneka, jako je u…

cathleen

220 min

Česnekový chleba

Česnekový chleba

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Na lžíci oleje lehce osmahneme plátky nebo nudličky česneku a vychladlé pak spolu s ostatními surovinami přidáme k vykvašenému rozkvasu a vymísíme těsto. Nechávám mísit…

Sýrový chléb

Sýrový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Sýrový chlebík je vysoký, lehký a jemně voní sýrem. Máte-li chléb rádi jako přílohu, vyzkoušejte ho! Všechnu práci udělá sama domácí pekárna, vy do ní pouze navážíte…

cathleen

200 min

Pletený chléb

Pletený chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

K rozkvasu přidáme zbytek vody a mouky, promísíme a 30-40 minut necháme odpočinout – proběhne autolýza, mouka zbobtná a lepková struktura se pak lépe vyvíjí.K odpočinuté…

Jogurtový chléb

Jogurtový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Do domácí pekárny nejdříve vlijeme tekuté suroviny, to je vodu a olej, poté jogurt, na to mouky a do jednoho rohu cukr, do druhého sůl, zasypeme droždím.Nastavíme…

Chléb TIRAMISU

Chléb TIRAMISU

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Suroviny dáme v uvedené pořadí do pekárny, čokovločky až po zvukovém signálu. U mé DP není na rychlém programu zvukový signál, tak je dávám 3 min. před koncem hnětení.…

Kváskové placky s česnekem

Kváskové placky s česnekem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

k vykvašenému kvásku přidáme všechny ostatní suroviny a vymísíme těsto. Mísím robotem, něco okolo 5-7 minut. Zakryté těsto necháme v teple kynout přibližně 1,5-2…

Švýcarský jogurtový chléb

Švýcarský jogurtový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

O prospěšnosti jogurtu na lidské zdraví a zažívání už bylo napsáno mnoho. Jeho použití při pečení však sleduje i jiné cíle – nádherné vláčné těsto a chléb, který se…

Miras64

125 min

Chléb naší dědiny

Chléb naší dědiny

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Obyčejný chlebík, přiměřeně nadýchaný i pružný. Proč z naší vesnice (dědiny)? Právě pro tu jeho obyčejnost a zemitost – brambory má dnes téměř každý a na vesnici to…

cathleen

200 min

Moravský cibulář

Moravský cibulář

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Světlejší pšenično-žitný kváskový chleba je voňavý smaženou cibulí a vhodný jako příloha ke guláši nebo na jakékoliv grilování. Bude-li při grilu společnost větší,…

cathleen

80 min

Ovesné kváskové dalamánky

Ovesné kváskové dalamánky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Druhý den přidáme zbytek surovin a vymícháme těsto, které, omoučené, necháme kynout (2-3h). Pak lehce propracujeme, uděláme delší veku, omoučíme ji a nakrájíme na 8…

Slaný koláč s mletým masem

Slaný koláč s mletým masem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Vše vložíme do nádoby pekárny a zvolíme program Těsto nebo zaděláme klasickým způsobem.Než se nám zpracuje a vykyne, tak orestujeme na oleji nakrájenou cibuli dosklovita…

Merylas

100 min

Škvarkový chléb do trouby

Škvarkový chléb do trouby

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Do teplé vody s lžičkou cukru rozdrobím droždí a nechám vzejít kvásek.Mezitím smíchám všechny suché suroviny.Do suchých surovin přidám kvásek, olej a ocet a v robotu…

La Furi Roja

120 min

Žitný chléb

Žitný chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin, jen dobře promícháme a ihned těsto uložíme do sádlem vymazané chlebové formy (délka formy je asi 30 cm) vykynout.Po 1-3…

Chleba z naší vesnice

Chleba z naší vesnice

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

K vykvašenému kvásku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto. Není třeba mísit přehnaně dlouho, těsto se zpevní i překládáním. Necháme v míse půl hodiny kynout, pak…

1 2 3 4 5 14

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli