Staročeská kuchyně: Recepty, rady a postupy našich babiček a prababiček
Staročeská kuchyně, to je umění vyjít s málem, uvařit skromně ze základních surovin, ale přitom nasytit celou rodinu. Staré české recepty patří mezi poklady, které se předávají z generace na generaci. Zkuste je s námi začít objevovat a vzpomeňte si přitom na své předky. Z úcty k tradici i naší historii můžeme společně navázat na kulinární dědictví naši země. Buchty peciválky, placky zahýbance, polévka kulajda, jahelník, ale i pečená kachna, merhované koláče nebo slepičí vývar, to jsou klenoty, které stojí za to nechat znova zazářit!
Další témata
Další recepty
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 2 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 16 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
Kyselé houbičky podle Romana Pauluse: Rady a tipy, jak dary lesa správně naložit
Domácí léčba medem podle našich babiček: Na kašel pomáhá med s cibulí, na imunitu kořeněný medový sirup se zázvorem
Ihned měkké perníčky potřebují vejce a správný tuk. Dekor březové kůry, kterým se zdobí, je efektní a úplně jednoduchý