Jak upevnit masové závitky. Vybrali jsme pět alternativ pro dokonalé závitky
Masové závitky na talíři vypadají efektně a lákavě. Mohou být plněné šunkou, sýrem, vařeným vajíčkem, párkem, kyselou okurkou i jinou zeleninou. Do náplně záměrně volíme suroviny, které při krájení vytvoří pěkný vzor.
Jak upevnit masové závitky
- párátka - jednoduché a rychlé řešení, ale méně spolehlivé,
- jehly na závitky - vynikající alternativa, dají se koupit v sadách obvykle po deseti kusech (délka jehel cca 10 cm, materiál nerezavějící ocel),
- spony na závitky - stačí je "zaklapnout" kolem rolky z masa, velmi pohodlná a rychlá možnost, spony se dají koupit v sadách po více kusech (obvykle po deseti),
- svázání nití - sice pracnější, ale spolehlivý způsob našich babiček,
- upevnění do alobalu - viz níže "Plněný vepřový závitek", řešení použitelné pouze při pečení v troubě.
Jak připravit záhorácký závitek
Naklepané maso osolíme a opepříme, do každého plátku vložíme stroužek česneku, plátky anglické slaniny a kopeček kysaného zelí. Závitek svineme a upevníme. Dusíme pod pokličkou s orestovanou cibulkou. Ze šťávy, která se vypeče, připravíme k závitkům chutnou omáčku. Závitky podáváme s bramborem nebo s bramborovým knedlíkem. Nitě nebo párátka před podáváním odstraníme.
Přesný postup upevnění závitku pomocí niti nám ukáže následující video:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Panenka, lišková omáčka a domácí krokety s cibulkou a slaninou
Přidáno před 4 hodinami
Máslové dortíky s Pikao krémem
Přidáno před 11 hodinami
Makový koláč s jablky II
Přidáno před 21 hodinami
Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Přidáno před 22 hodinami
Strouhaný koláč s jogurtovou náplní, jahodami a mangem
Přidáno 15. 6. 2024 17:33
Chuťovky se sardelovým očkem
Přidáno 15. 6. 2024 08:37
Přečtěte si Zobrazit více
Rajčatové placky s olivami podle Josefa Maršálka krásně voní po bazalce. Hodí se jako občerstvení nejen na piknik
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Španělské ptáčky z vepřové kýty jsou křehčí než klasické z hovězího masa a báječně šťavnaté. Hotové jsou za pouhou hodinu
Komentáře
26. 3. 2023 00:46