Jak z kusu masa vytvořit úhledný balíček pomocí kuchyňského provázku
Stáli jste už nad kusem masa a přemýšleli, jak ho před tepelnou úpravou svázat do pěkného tvaru jako to vídáte v televizních pořadech o vaření? Naučíme vás to. Sledujte naše video.
Jeden provázek a dvě ruce
Maso na jednom kraji ovineme začátkem kuchyňského provázku (koupíte v domácích potřebách) a zajistíme dvěma uzlíky. Pak vždy rukou provázek překřížíme na očko, toto očko podvlékneme pod masem, umístíme hned za prvním ovinem a přitáhneme. Podvlékáme provázek vždy na tom kraji, na kterém jsme začínali a postupujeme ke konci. To znamená, že další smyčky klademe směrem od uzlíku k volnému konci masa a snažíme se o pravidelné rozmístění oček.
Dokončení postupu
Po vytvoření a utažení poslední smyčky ještě celý kousek masa omotáme dvakrát příčně, ustříhneme provázek a podvlečením a svázáním s druhým koncem zajistíme proti rozmotání.
Tento způsob nejlépe využijeme u nepravidelného kusu masa, u masových rolád a závitků nebo u masa zabaleného např. do plátků slaniny. Tím z masa nic neodpadne.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 2 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 16 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu
Komentáře