Sušení - pro voňavé zásoby s vitaminy
Sušilo se patrně už v pravěku. Sušení je totiž praktické a nasušené zásoby při vhodném skladování vydrží opravdu dlouho. A navíc si do značné míry udrží své barvy, vůně, chutě a dokonce i výživnost. Podomácku sušené ovoce navíc neobsahuje oxid siřičitý, kterým je konzervována většina sušeného ovoce na pultech obchodů, a který mnohdy způsobuje trávicí potíže.
Sušit se dá opravdu všechno: zelenina, ovoce, houby i maso. A samozřejmě bylinky. A navíc už není třeba sušit starým způsobem, když je na trhu takové množství kvalitních sušiček. Stačí si jen vybrat a pustit se do toho. Chytrým způsobem zpracujete přebytky úrody a pro sebe i rodinu připravíte skladné a výživné svačinky (nejen) na cesty.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 16 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 19 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 21 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přečtěte si Zobrazit více
Tortilla jako skvělý základ svačin i pro rychlý oběd: Tuhle placku snadno upečeme i doma a bude chutnější a levnější než z obchodu
Vyzkoušeli jsme „banánový test“ s alobalem. Takhle by mělo ovoce vydržet čerstvé mnohem déle
V podzimní Sbírce potravin Tesco nabídne slevu 5 % na celý nákup jako poděkování za štědrost