Bylinky a jejich užití v kuchyni - nejlepší recepty
Málokdo může rozporovat tvrzení, že celá řada jídel chutná lépe dochucená čerstvými bylinkami. Ať už se jedná o saláty, polévky, nebo třeba italské caprese, které by bez bazalky nebylo úplné, zelené rostlinky plné chutí a hlavně vůní se opravdu vyplatí mít po ruce. Naštěstí je to poměrně snadné; většinu bylinek můžete pěstovat na balkoně nebo i na parapetu za oknem.
Kupte si semínka aromatického oregána, léčivého tymiánu nebo řízné pažitky, která výtečně doplní tvarohové pomazánky či třeba jen obyčejný chleba s máslem, a nebudete litovat. Anebo si pořiďte už vzrostlé bylinky v květináči; obzvlášť na jaře je seženete v každém větším supermarketu nebo dobrém květinářství.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 13 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno před 22 hodinami
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno před 22 hodinami
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Přidáno 17. 3. 2024 17:09
Přečtěte si Zobrazit více
Malý lexikon hub: Co kdy roste a jak z nich chutně a jednoduše vařit?
Překvapivé finále Peče celá země 2022: Komu se nepovedlo temperování čokolády a jak se dělá zmrzlinový dort Aljaška?
Karbanátky z růžičkové kapusty: Šťavnaté kapustičky ve směsi ochuceného masa doladí k dokonalosti pikantní omáčka