Uzení je nejen pro masožrouty. Výborně vyudíte i rajčata s lilkem!
Uzení má tradici u nás i ve světě. Kdejaký venkovský dům měl už v minulém století na zahradě nebo v kolně udírničku, aby bylo kde zpracovávat maso ze zabiječky. A uzenáři se díky svým výrobkům těšili dobrému postavení. Tento způsob přípravy pokrmů nabral znovu na popularitě s příchodem domácích elektrických grilů na trh. A neudí se už jen maso ze zvířat z chlívků nebo ryby. Udí se opravdu všelicos, co nabízí supermarkety, zahrádky, nebo i les (ano, i houby se dají udit).
Je ovšem zřejmé, že nestačí jen zavěsit do kouře a čekat. Zejména maso jetřeba pečlivě nasolit nebo namarinovat. V udírnách také velmi záleží na výběru dříví - ať už ve formě polínek v případě tradičních, nebo štěpek a briket (pelet) v případě elektrických.Přejeme hodně štěstí ve výběru vaší nové udírny i kvalitních receptů na dobré jídlo!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 17 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 20 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 23 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přečtěte si Zobrazit více
Vdolky nebo lívance? Bulharské placky mekitsa mají od každé něco. A nejlepší jsou na snídani
Dirty horchata je hitem babího léta. Ochutnejte ledovou „špinavou“ kávu s rýžovým mlékem, likérem a skořicí
Dvanáct nejlepších jídel z rajčat: Dáte si klasickou omáčku, studenou polévku nebo tataráček?