Marinování není žádná věda - jak a v jakých receptech správně marinovat?
Když se řekne marinování, většina z nás si představí zejména přípravu masa, při které měkne a a získává lahodnou chuť koření. V marinádě (obvykle směsi oleje, soli a bylin, často také vína) bývá naložené obvykle několik hodin před tím, než kuchař přistoupí k jeho teplené úpravě. Když dodržíte hygienické požadavky takové přípravy (marinuje se v chladnu a použitá marináda není dále používána bez tepelné úravy), potěšíte každého svého strávníka a svoje kulinářské umění povýšíte na další úroveň.
Marinovat je ale možné také zeleninu nebo některé druhy hub. Tyto suroviny v marinádě křehnou, ale zůstávají pevné na skus a bohaté na chutě i vůně. A není třeba je dále tepelně upravovat. Svou delikátní chutí zpestří vaše hlavní jídla, nebo poslouží jako výrazná chuťovka k televizi. Každopádně se nebojte experimentovat!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí stripsy z trouby s vlažným dýňovým salátem
Přidáno před 4 hodinami
Diabetické lívanečky s kysanou smetanou a borůvkami
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí prsa s korejskou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Bábovka s bílým jogurtem
Přidáno před 22 hodinami
Jablečno skořicové muffiny z podmáslí
Přidáno před 22 hodinami
Hovězí vývar s obláčky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Trochu opilé cukroví: Domácí rumové pralinky, křehké vinné čtverečky či nepečené nutellové špičky si zamilujete
Nejlepší asijský street food: Ochutnejte voňavé vietnamské bagety s francouzským šarmem!
Na povrchu křupavý a uvnitř jemně krémový. Takový bude staročeský houbový kuba se správně uvařenými kroupami