Marinování není žádná věda - jak a v jakých receptech správně marinovat?

Když se řekne marinování, většina z nás si představí zejména přípravu masa, při které měkne a a získává lahodnou chuť koření. V marinádě (obvykle směsi oleje, soli a bylin, často také vína) bývá naložené obvykle několik hodin před tím, než kuchař přistoupí k jeho teplené úpravě. Když dodržíte hygienické požadavky takové přípravy (marinuje se v chladnu a použitá marináda není dále používána bez tepelné úravy), potěšíte každého svého strávníka a svoje kulinářské umění povýšíte na další úroveň.
Marinovat je ale možné také zeleninu nebo některé druhy hub. Tyto suroviny v marinádě křehnou, ale zůstávají pevné na skus a bohaté na chutě i vůně. A není třeba je dále tepelně upravovat. Svou delikátní chutí zpestří vaše hlavní jídla, nebo poslouží jako výrazná chuťovka k televizi. Každopádně se nebojte experimentovat!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Mořská štika s cibulovým pyré a cibulová polévka
Přidáno před 5 hodinami

Poháry s fíky
Přidáno před 5 hodinami

Plněná kuřecí prsa a smetanová omáčka
Přidáno před 17 hodinami

Vepřové roládky s chorizem a zeleninovou omáčkou
Přidáno před 18 hodinami

Hovězí krk na zelenině z pomalého hrnce
Přidáno před 20 hodinami

Vepřové kotlety s balzamiko-javorovým přelivem
Přidáno 27. 9. 2023 09:00