Marinování není žádná věda - jak a v jakých receptech správně marinovat?

Když se řekne marinování, většina z nás si představí zejména přípravu masa, při které měkne a a získává lahodnou chuť koření. V marinádě (obvykle směsi oleje, soli a bylin, často také vína) bývá naložené obvykle několik hodin před tím, než kuchař přistoupí k jeho teplené úpravě. Když dodržíte hygienické požadavky takové přípravy (marinuje se v chladnu a použitá marináda není dále používána bez tepelné úravy), potěšíte každého svého strávníka a svoje kulinářské umění povýšíte na další úroveň.
Marinovat je ale možné také zeleninu nebo některé druhy hub. Tyto suroviny v marinádě křehnou, ale zůstávají pevné na skus a bohaté na chutě i vůně. A není třeba je dále tepelně upravovat. Svou delikátní chutí zpestří vaše hlavní jídla, nebo poslouží jako výrazná chuťovka k televizi. Každopádně se nebojte experimentovat!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Sypaný kakaový koláč s tvarohem a ovocem
Přidáno 18. 8. 2022 11:16

Luštěniny s kuřecím masem a čerstvou kurkumou
Přidáno 18. 8. 2022 07:49

Cibulová pomazánka se sušenými houbami
Přidáno 17. 8. 2022 18:27

Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Přidáno 17. 8. 2022 14:54

Králík na česneku, cuketové zelí a karlovarský knedlík
Přidáno 17. 8. 2022 13:52

Masové mleté válečky se sýrem z horkovzdušné fritézy
Přidáno 16. 8. 2022 19:04