Který chřest se musí oloupat a jak jednoduše na to, vám prozradí naše názorné video
Chřest je okrasnou rostlinou a zároveň lahodnou zeleninou, která nesmí chybět v jarním rodinném jídelníčku. Preferujete zelený nebo bílý chřest, máte již oblíbený recept a víte, jak chřest jednoduše oloupat?
Ať už jste milovníci této svěží křehké pochoutky, nebo s chřestem v receptech právě začínáte, jistě se vám bude hodit tip na jeho loupání. Jestli jste zakoupili zelenou variantu, loupat nemusíte, nebo jen spodní část, ale pokud máte chřest bílý, musí slupka dolů:
- Zeleninu pečlivě omyjeme.
- Chřest loupeme škrabkou na brambory po celé délce.
- Poté odlomíme spodní dřevnatou část, která tvoří cca 1/3 délky chřestu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Chřest v naší kuchyni
Jedná se o velmi univerzální surovinu, ke které stačí zvolit vhodnou přílohu, nebo může sama být přílohou k výbornému kousku masa. Příprava chřestu má také velké rozpětí od zapékání, přes smažení, vaření až po grilování a výjimkou není ani chřestová polévka. Sezóna chřestu začíná v dubnu a končí se začátkem léta, do té doby máme pro vás receptář plný lákavých nápadů.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 1 hodinou
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 14 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero - jak používat chřest v kuchyni. Oblíbené recepty na jeho zpracování a využití
Chřest je nejlepší spotřebovat do týdne, říká odborník, a radí zabalit jej do vlhké utěrky
7 nejlepších chřestových receptů. Populární chřest se dá vařit, zapékat, smažit i grilovat. Pochutnáme si na polévkách a salátech
Komentáře