Exotika na talíři: Karibská kuchyně a recepty s vůní dalekých krajin
Bílé, písčité pláže, teplé, azurové moře a pocit, že se život na chvíli zastavil. Mezi typické suroviny karibské kuchyně patří rýže, fazole, batáty a maniok, dáletaké plantainy – zeleninové banány. Milují tady kokos a pijí rum, který přidávají i do jídla, a to jak do slaných, tak sladkých receptů.
Co se týče kořenění a dochucování, prim v karibské gastronomii hraje pikantní chilli, využívá se česnek a běžný je i koriandr. Dohromady se scházejí v olivové marinádě, do které karibští kuchaři máčejí prakticky vše, co chtějí tepelně zpracovat.
Byla řeč o rumu – Karibik je rájem míchaných koktejlů. Dejte si někdy jejich tradiční a výborné daiquiri z kvalitního rumu, limetové šťávy, cukru a ledové tříště a nechte se okouzlit! Osvěžující je rovněž slavné mojito nebo třeba anansová piňa colada.
Související články
Alternativy k těmto receptům
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 1 hodinou
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 14 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přečtěte si Zobrazit více
První perníky daly jméno Celetné ulici. Pekly se s pepřem a často nesloužily k jídlu
Jednoduché mechové cupcakes: Recept na sladké mini dortíčky, které vás dostanou svou barvou a úžasnou chutí
Španělská paella: Dokonalé jídlo vzniklo původně ze zbytků pro služebnictvo. Víte, jak se správně dělá?