Lahodné recepty thajské kuchyně – lehká, pálivá a výtečná jídla
Čím to, že zrovna thajské pokrmy tak strašně pálí? Jestli ono to nebude tím, že Thajci jsou zvyklí používat koření v jejich čerstvé podobě a sušenou variantu si nechávají až jako druhou možnost! Čerstvě nasekaná chilli paprička v jídle funguje úplně jinak, než trocha prášku použitého při vaření. Kromě chilli jev thajské gastronomii běžný také koriandr, pepř, galangal a citronová tráva.
Jako i v dalších asijských kuchyních, i v té thajské prim hraje rýže. V thajštině dokonce stejný výraz označuje slovní spojení „jíst rýži“ a „jíst jídlo“. Vedle rýže se ale k pokrmům podávají i různé druhy nudlí. Nejpopulárnějším dochucovadlem je tady rybí omáčka a velmi běžná je konzumace hmyzu. Klasické maso, jako třeba hovězí nebo kuřecí, je v autentické thajské kuchyni méně časté, ale vy jej do některého z následujících receptů jistě zakomponovat můžete!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 1 hodinou
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 1 hodinou
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 14 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přečtěte si Zobrazit více
Voňavý jablečný perník podle Josefa Maršálka: Těsto nikdy nešlehejte, jen opatrně míchejte, radí cukrář
Laskonky s citronovým krémem podle Josefa Maršálka: Díky speciálně připravovanému pudinku jsou vláčné a božsky chutnají
Prvorepubliková dieta: Inspirujte se jídelníčkem našich předků a buďte zdravější