Sypaná tvarohová buchta s ovocem II.
Recept ještě nebyl hodnocenJe léto a sklizeň jahod a ostružin je v plném proudu. Připravte tento lahodný sypaný koláč s typicky letním ovocem. Vykouzlí úsměv na tváři nejen vám, ale i vašim…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 221 kJ / 53 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,35 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,35 g |
Tuky | 0,50 g |
– nasycené | 0,02 g |
– nenasycené | 0,08 g |
–– mononenasycené | 0,05 g |
–– polynenasycené | 0,03 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 5,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 8,00 g |
– cukry | 6,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Je léto a sklizeň jahod a ostružin je v plném proudu. Připravte tento lahodný sypaný koláč s typicky letním ovocem. Vykouzlí úsměv na tváři nejen vám, ale i vašim…
Hlubší pekáč vymažeme máslem a vysypeme moukou. Ušleháme bílky - na 1 bílek přidáme lžíci vlažné vody. Když začne sníh tuhnout, vmícháme polovinu z odváženého cukru a…
Ať už třešňová, jahodová nebo s rebarborou, klasickou bublaninu zná každý. Pokud ale hledáte novou inspiraci, určitě zkuste recept na bublaninu s kokosem a ostružinami.…
Dort se spoustou ovoce zalitého v průzračném želé je malé mistrovské dílo. Díky našemu receptu ho krok za krokem vykouzlíte i vy. Ovoce můžete obměňovat dle chuti nebo…
Ovocné moučníky jsou skvělou příležitostí jak využít přebytky zavařeného nebo mraženého ovoce. Můžeme libovolně střídat různé druhy ovoce a pokaždé bude moučník chutnat…
Upečte si s námi lahodnou splašenou buchtu. Proč splašená? Protože často se rozhodneme na poslední chvíli upéct nějakou dobrotu, a tak začneme plašit, hledat a to je…
Dostali jste chuť na ovocný koláč, ale ten klasický nespadá do vašich výživových tabulek a zdravého životního stylu? Nebojte se, máme pro vás úžasný recept na celozrnný…
Ostružinový koláč je díky tvarohu, přidanému v těstě, úžasně vláčný a jemný. Když ostružiny před pokladením na těsto poprášime nebo obalíme moukou, udrží se nahoře a…
Korpus: Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pričom postupne pridávame po 1 lyžici horúcej vody (spolu 5). Vmiešame orechy.Z bielkov vyšľaháme pevný sneh (ak obrátime misu…
Ostružiny jsou nedoceněnou superpotravinou našich zahrad. Jsou více než jen chutnou pochoutkou - jsou skutečným zázrakem, který může obohatit stravu a zvýšit kvalitu…
Nečekaná návštěva za dveřmi nebo děti naléhající na nějakou dobrotu? Na oba případy tu máme pro vás řešení v podobě této snadné buchty ze zakysané smetany a ovoce. Těsto…
Nadýchaný korpus, tvarohová náplň s vůní vanilky a kapkou aromatického rumu a pak už jen plno ovoce. Snadný recept na báječný koláč k letnímu posezení, zimnímu čaji,…
Když uvidíte upečené vohrnoušky, hned vás zaujmou vzhledem. Čtvercovým tvarem buchtiček i tím, že z nich vykukuje náplň. Hned tak víte, nač se můžete těšit. Vohrnoušky…
Všechny suroviny na těsto smícháme a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech s vyšším okrajem. Dáme péci do vyhřáté trouby a pečeme asi 20-25 minut při 180 stupních…
Osvěžující a sladká ovocná šťáva vám zajisté v parném létě přijde k chuti nejen dětem, ale i dospělým. Zpracovat do ní můžete jakékoliv ovoce ze zahrádky a pokud ji…
Zmrzliny mají v oblibě děti i dospělí. Nemusíme je vždy kupovat, podle receptu si zmrzlinu snadno připravíme doma, ze smetany a tvarohu. Dochutíme ji rozmixovaným ovocem…
Všechny suroviny na bublaninu smícháme v misce. Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem. Dáme péct na 220 - 230 stupňů a pečeme cca 15-20 min Když je buchta…
Vyšleháme vejce a cukrem. Přidáme olej, jogurt, mléko a postupně přisypeme mouku s práškem do pečiva. Šleháme šlehačem a nakonec doředíme vodou, aby se těsto dalo vylít…
Léto je v plném proudu a ostružiny se prohýbají pod úrodou lesklých černých plodů. Podle jednoduchého receptu připravíme výborný ostružinový džem jemně provoněný rumem,…
Nejdříve nakrájíme ovoce na drobné kousky (cca 1x1cm) a vyšleháme na piškot z bílků a špetky soli tuhý sníh. Troubu předehřejeme na 200 °C.Žloutky vyšleháme s cukrem do…
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a striedavo s múkou ho zapracujeme do žĺtkovej hmoty. Cesto vylejeme do tortovej formy a upečieme…
Piškoty rozprostřeme na dno dortové formy, kterou jsme pokryli potravinářskou fólií.. Polovinu lučiny (250 ml) smícháme s vanilkovým cukrem. Druhou polovinu lučiny…
Těsto: Smícháme cukr se žloutky, přidáme olej, solamyl (nemusí) a na střídačku přidáváme ušlehaný sníh z bílků s moukou a práškem do pečiva. Těsto nalijeme do vymazané…
Ovoce v kombinaci s tvarohem v opravdu jemném a šťavnatém těstě dělá z tohoto moučníku opravdovou lahůdku. Výběr ovoce záleží jen na vás. Závěrečné pokapání másla s…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 14:38