Jahody - spousta vitamínů, málo kalorií
Chcete do těla dostat hodně vitamínu C, ale zakusovat kyselý citron se vám příčí? Sladké a lehké jahody jsou tedy jasná volba! Množství céčka obsažené v typicky letních plodech je srovnatelné právě s citrusy. Jahody navíc obsahují málo kalorií, a tak jsou vhodným mlsáním pro ty, kdo si hlídají linii.
Jahody jsou výborné syrové jen tak se šlehačkou, v jogurtu, pudinku, jako ozdoba na dortu, v koláči či ovocných knedlících. Hodí se i do smoothies a obilných kaší. Jahody obsahují také velmi dobře stravitelnou vlákninu, což usnadňuje jejich tepelnou úpravu, takže jsou z nich skvělé marmelády. Doporučujeme nasbírat si svoji dávku samosběrem, protože jahody, které si sami natrháte, chutnají tak nějak lépe.
Ale jahody neslouží jen jako náplň do koláčů a ovocných knedlíků. Chcete-li zkusit něco netradičního, vsaďte na studenou jahodovou polévku s bílým vínem, která dokonale osvěží v horkém počasí. Naopak po jídle si můžete dopřát jahodové cappucino. A napadlo vás někdy zkombinovat jahody s parmskou šunkou? Je to dokonalá chuťová souhra!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 7 minutami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 11 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přečtěte si Zobrazit více
Tajemství skořice
Dokonalý houbový guláš je nejlepší z hříbků. Chuť a barvu zvýrazní velké množství cibule a sladká paprika, guláš se konzumuje jen čerstvý
Letem jídelním světem: Slavný louisianský sendvič s rajčaty, majonézou a rostbífem je skvělou rychlou večeří pro každého