Recepty a tipy na jídla do 50 korun za porci
Jak vařit dobře a levně? Chce to jen trochu kreativity a tu správnou inspiraci! I s pouhými 50 korunami na porci se totiž dá vykouzlit vynikající jídlo. Československou klasikou bývala takzvaná chlaupářská omeleta, která sice není nejzdravější, ale zasytí a potěší každého, kdo ji pamatuje v době největší popularity. Velmi výživné jsou naopak nejrůznější kaše, třeba ovesná nebo jáhlová. Takovou dobrotu stačí osladit medem, nakrájet do ní jablko, přidat špetku skořice - a skvělá, levná a zdravá snídaně je na stole!
Chcete-li se při vaření vejít do 50 korun, inspirujte se staročeskou kuchyní; naši předkové totiž museli vyjít s málem. Třeba tradiční lokše nebo nudle s mákem chutnají skvěle a jejich výroba nestojí skoro nic, a to jak po stránce finanční, tak z hlediska námahy.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 1 hodinou
Citrusový džem
Přidáno před 5 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 7 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přečtěte si Zobrazit více
První republika na jídelním stole: Chudí měli maso jen v neděli, bohatí si užívali kaviár. Hitem byl řízek se salátem
Hitem sociálních sítí jsou cookie cups: Sušenkové kelímky si zamilujete! Jak na ně, aby se povedly?
Retro okénko: Legendární krakovský sýrový salát je vynikající na chlebíčky i jako samotný pokrm. Příprava je navíc snadná