Krkonošské kyselo
Kyselo je bráno jako polévka, ale spíš to odedávna byl plnohodnotný pokrm chudých tkalců v pohůří Krkonoš a Orlických hor. Příprava byla velice jednoduchá - se sušenými houbami se ve vodě povařil žitný kvásek. Hotové se podávalo s bramborem a občas i vajíčkem.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 4 149 kJ / 992 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,57 g |
Tuky | 53,31 g |
Vláknina | 7,22 g |
Cholesterol | 983 mg |
Sodík | 418 mg |
Sůl | 0,74 g |
Sacharidy | 78,99 g |
Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 4. 2024 21:55
Žiju v Podkrkonoší a jak zavítám do hor, vždy kyselo vyhledávám. Někde ho dělají takové “královské”, ale to už není ono… Já ho mám ráda “obyčejné”, to je nejlepší!
27. 3. 2024 08:25
26. 3. 2024 18:40
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 15 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 15 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 21 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Šunkofleky
Grecmanova uvařila před 4 hodinami
Šlehačková bublanina
Beruna uvařila před 8 hodinami
Meruňková marmeláda
LucietaTom uvařila před 10 hodinami
Kosmatice v banánovém těstíčku
Kava 2 uvařila před 10 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Alena Cerna uvařila před 10 hodinami
Topinky s pikantní kuřecí směsí
KatkaCechova uvařila před 10 hodinami
Vepřová plec na hořčici
barypb uvařil před 11 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 12 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 12 hodinami
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Krupicové nočky do polévky už potrápily nejednoho začátečníka. Poradíme dva způsoby přípravy
Další recepty
Suroviny: kvas žitný, houby sušené, kmín drcený, sůl, pepř mletý, máslo, cibule, vejce, brambory
Krkonošské kyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rk904
3 názory