Vaření je nejoblíbenějším způsobem přípravy teplých jídel. Zaslouženě!
Vaření je radost. I když tak nezřídka nazýváme přípravu jídla jako takového, samotné vaření je ale přípravou pokrmu ve vroucí vodě. Kusy surovin se jím pěkně provaří a z vody může vzniknout chutný vývar. Anebo odvar, to když se rozhodneme připravit si čaj. Vařením tak připravujeme spoustu jídla i pití. Suroviny nám ve vroucí vodě nejen teplají, měknou, uvolňují do vody své chutě, ale také se pro nás stávají bezpečnějšími, protože varem hynou nebezpečné mikroorganismy, které je mohou obývat.
Vaří se snídaně, svačiny, obědy i večeře, a to nejen v Evropě, ale i v Asii, Africe, Austrálii, Americe... prostě na celém světě. Celý svět ví, že se vařené jídlo dobře tráví a zahřeje. Zejména vývary jsou skvělými pomocníky pro přežití zimy, čaje zas pro přežití rána. Jen ty ztráty některých vitaminů kdyby u toho nebyly... Proto i když propadnete vařenému jídlu, na čerstvé ovoce a zeleninu nikdy zcela nezanevřete.
Související články
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 11 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 12 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 18 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Kořeněná rajčatová omáčka se sýrem je skvělou rychlou večeří, která nezruinuje peněženku a chutná božsky
Retro vaření s Kristinou: Upečte si na Velikonoce křupavé palmové listy podle 100 let starého receptu
Grilujte zdravě, pohodlně a moderně s revolučními grily Campingaz