Pečené batáty s avokádovým dipem
Recept ještě nebyl hodnocenNudí vás klasické americké brambory? Zkuste tentokrát upéct batáty! Sladké brambory dávno nejsou exotickou záležitostí pro vyvolené a místo mají i v běžných českých…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 387 kJ / 93 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,60 g |
Tuky | 0,10 g |
– nasycené | 0,02 g |
– nenasycené | 0,06 g |
–– mononenasycené | 0,03 g |
–– polynenasycené | 0,03 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,09 g |
Sacharidy | 20,00 g |
– cukry | 2,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Nudí vás klasické americké brambory? Zkuste tentokrát upéct batáty! Sladké brambory dávno nejsou exotickou záležitostí pro vyvolené a místo mají i v běžných českých…
Batáty propícháme vidličkou a dáme péct do trouby na plech vyložený pečícím papírem asi na 40 min na 180°C. Necháme vychladnout.Cibulku zpěníme na másle, přidáme…
Brambory oloupeme, pokrájíme na kostky a uvaříme se solí a špetkou kurkumy doměkka. Mezitím na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku s pokrájenou slaninou…
Pokud hledáte zcela jednoduchý recept na lehký bezmasý oběd či večeři, našli jste ho. Během chvilky připravené a upečené batáty jsou jen zlehka okořeněné oblíbenou směsí…
Cuketu, batát a sýr nastrouháme na hrubém struhadle.Přidáme vejce, mouku, sůl, pepř a promícháme.Na plech dáme pečící papír a lžící děláme placičky.Pečeme ve vyhřáté…
Batáty, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kostičky, dáme do pekáče, osolíme a zakapeme olivovým olejem, přidáme čerstvý tymián a řádně promícháme. Pekáč dáme do…
Červenou čočku propláchneme, a pokud můžeme, na několik hodin namočíme. Díky tomu do sebe nasákne potřebné množství vody a hlavně se snáz rozvaří, čímž chilli zahustí.Na…
Dušená zelenina na másle je výbornou volbou pokud chcete odlehčit jídelníček. Pokud ji připravíte na skus a dobře ochutíte, nebude vám maso na talíři vůbec chybět.…
Batátové hranolky jsou párty hitem posledních let. Kombinace sladkých brambor, soli a pikantního koření je sama o sobě zajímavá, navíc jsou batáty trochu dietnější a…
Sladke brambory zabalime do alobalu, polozime na plech a pri 220 stupnich upeceme do mekka (45 - 60 minut, dle velikosti brambor). Ja mela jeden velky prepuleny brambor,…
Dáme si rozehřát troubu asi na 150 °C. Batátu i se slupkou pořádně omyjeme a nakrájíme na stejně velké kostičky, smícháme se lžící olivového oleje a osolíme.…
Sladké brambory omyjte, osušte, pokapejte olivovým olejem a každý zabalte zvlášť do alobalu nebo pečícího papíru. Položte je na mřížku v troubě a pečte při 200 °C cca 50…
Batáty dobre umyjeme a odrežeme končeky. Batáty narežeme na kolieska asi 1 cm hrubé tak, že ich nedorežeme, aby ostali celé (urobíme tzv. vejár).Kokosový olej necháme…
V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm jemně nakrájenou cibuli. Batáty a mrkve oloupeme, rozkrájíme na kostky a přidáme k cibuli. Společně vše orestujeme, zalijeme…
Nejprve nastrouháme batáty a ihned je zakápneme šťávou z půlky limetky. Smícháme s ostatními ingrediencemi na těsto a vypracujeme vláčné těsto. Mělo by být hutné, ne…
Cibuli nakrájejte nadrobno. Ve velké pánvi nebo v hrnci rozehřejte olej a cibuli pozvolna opékejte dozlatova. Přidejte špenát. Před vložením do pánve můžete listy…
Nejprve oloupeme batáty, nakrájíme na kousky a vaříme ve vodě do změknutí.Poté, co nám batáty vychladnou, je nastrouháme na jemném struhadle, přidáme trochu jemných…
Hrnec rozehřejte. Líčka omyjte a zbavte největších šlach. Osolte je a opepřete. Do hrnce vlijte olej, vložte postupně líčka a zprudka je opečte ze všech stran dohněda…
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Na plech vyložený pečícím papírem dáme nakrájenou mrkev s batáty a pečeme cca 15 minut.Na trošce olivového oleje orestujeme cibuli a…
Dýňová polévka může být i odlehčená, bez přemíry tuku, smetany, či kokosového mléka. Připravte ji se zeleninovým vývarem, dochuťte mletým pepřem a muškátovým květem.…
Oškrábanou batátu (já měla 1 ks) uvaříme do měkka. Mezitím si zvolené ovoce nakrájíme na drobné kousky a dáme do kastrolu na mírný oheň a rozvařujeme do měkka. Mícháme…
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Poté, co cibule zesklovatí, přidáme nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek a minutu opékáme. Poté zalijeme zeleninovým…
Batáty dobre umyjeme a uvaríme do polomäkka. Rozrežeme po dĺžke na polovice a vydlabeme.Vydlabanú masu popučíme vidličkou (ak je tvrdšia, nastrúhame), pridáme nastrúhanú…
Na troche oleja orestujeme narezanú cibuľu, pridáme kurkumu a premiešame. Vložíme na ružičky rozobraný karfiol a na malé kocky nakrájané batáty. Zalejeme vodou a…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Kde se vzal karamel? Původ cukrovinky, po které šílí davy, je obestřen tajemstvím
„Staročeský“ dezert povidloň je hitem i moderních cukráren. Jak jej dnes pečou na Šumavě?
Gastro glosa: Hodnocení restaurací na internetu neodpovídá skutečnosti. Pravidla pro bodování by chtěla zpřísnit