Kuřecí prsa v rajčatovo-česnekové marinádě
Recept ještě nebyl hodnocenSmícháme kečup, koření, (kromě petrželky), 1 lžíci oleje a vytvoříme marinádu.Maso pečlivě obalíme v marinádě a necháme alespoň hodinu odležet.Poté na zbytku oleje…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Smícháme kečup, koření, (kromě petrželky), 1 lžíci oleje a vytvoříme marinádu.Maso pečlivě obalíme v marinádě a necháme alespoň hodinu odležet.Poté na zbytku oleje…
Krkovičku zbavíme přebytečného tuku a pěkně opracujeme.Vetřeme směs koření a zabalíme do potravinářské fólie. Necháme cca 2 hodiny v lednici odpočinout.Červenou řepu…
Květák předvaříme. Na přepuštěném másle uděláme základ z asa a římského kmínu.Přidáme květák rozebraný na růžičky, ostatní koření a na závěr zalijeme kokosovým mlékem.…
Tofu po vyndání z obalu opláchneme a nakrájíme na kostky. Přidáme olej, sůl, sladkou papriku a mojo koření, přilijeme 100 ml vody a rozmixujeme dohladka. Pokud je směs…
Kuřecí maso pokrájíme na kousky, osolíme, okořeníme dle chuti a společně s drobně pokrájenými žampiony (já použil portobello) osmažíme na minimálním množství oleje…
Předehřejeme troubu na 190 °C. Z očištěného masa uděláme plát a lehce naklepeme přes fólii. Na plát masa klademe šunku a k jedné straně položíme vinnou klobásu.Pevně…
V hrnci uvaříme vodu, přidáme sáčky čaje.Hrnec přiklopíme pokličkou a necháme deset minut odstát.Vyjmeme sáčky čaje, přilijeme džus. Přidáme šťávu z citronu, koření na…
Rýžové nudle dáme do osolené vařící vody, jsou uvařené za chvilku.V misce rozmícháme mascarpone nebo pomazánkové máslo se smetanitem, hořčicí, chilli, potom přidáme…
Nakrájené žampióny vložíme do pánve, přidáme pórek a rajská. Přidáme ostatní ingredience mimo pomazánkového másla.Můžeme přidat kousek másla. Než servírujeme, dáme na…
Maso odblaníme a nakrájíme na plátky cca 2 cm vysoké. V hlubší míse vytvoříme marinádu a maso do ní naložíme. Necháme v chladu alespoň 1-2 hodiny uležet.Na oleji (stačí…
Tvrdý sýr nastrouháme najemno, přidáme ostatní ingredience a vytvoříme těsto, které necháme 15 minut odpočinout.Poté vytvoříme malé bochánky, které ukládáme na plech…
Chceme-li uchovat chuť a vůni čistě jarního medvědího česneku, nabízí se nám tato možnost. Ochucený olej s bylinnými listy se bude určitě hodit při přípravě…
Kedluben očistíme a ukrojíme z něj tři plátky, asi centimetr široké. Dáme je vařit do osolené vody. Vaříme na skus, scedíme a necháme vychladit. Uvaříme i vejce natvrdo…
Velkou cuketu, která má ale ještě měkká jadérka, lze využít do posledního kousku. Zatímco pevnou část připravíte třeba v kombinaci s masem, střed zužitkujete na chutnou…
Očištěnou vydlabanou dýni pokrájíme na větší kusy a dáme na dno zapékací mísy nebo pekáčku vymazaného máslem nebo olejem.Dýni ochutíme mírně solí, případně česnekem,…
Perníčky pečeme zejména na Vánoce, provoní nám celý domov a vykrájené a ozdobené tvary vykouzlí úsměv na tváři nejen dětem. Perníčky však mohou zdobit třeba i vánoční…
I hlavní chod se dá o Velikonocích pojmout kreativně. Z bílé klobásky vytvoříme na pekáči tvar králíčka. Obložíme ho zeleninovou směsí podušenou na másle a po chvíli…
Vepřová kotleta je kvalitní maso. O Velikonocích můžeme oživit vepřové kapsy vloženým vařeným vejcem. Okořeníme pak oblíbeným kořením a připravíme tak, aby maso nebylo…
Masové kuličky připravíme, jak jsme zvyklí podle vlastního receptu na sekanou nebo karbanátky. Uděláme malé kuličky, obalíme je ve strouhance a smažíme na sádle nebo…
Jemné králičí maso se skvěle hodí doplnit zeleninou. V jarním období zkuste využít ředkvičky. Uvidíte, že chuti králíka nijak neuškodí. Poduste ředkvičky, dopečte…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 15. 6. 2024 08:37
Přidáno 14. 6. 2024 17:05
Přidáno 14. 6. 2024 16:29