Pečený losos s brambory
Recept ještě nebyl hodnocenV posledních letech je losos u nás jednou z nejoblíbenějších ryb. Okořeněný steak zabalíme do alobalu a upečeme, díky tomu zůstane maso krásně šťavnaté. Nejlépe chutná s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 628 kJ / 150 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 20,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 7,80 g |
– nasycené | 0,80 g |
– nenasycené | 4,19 g |
–– mononenasycené | 2,92 g |
–– polynenasycené | 1,27 g |
––– omega 3 | 0,54 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 55 mg |
Sodík | 55 mg |
Sůl | 0,13 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
V posledních letech je losos u nás jednou z nejoblíbenějších ryb. Okořeněný steak zabalíme do alobalu a upečeme, díky tomu zůstane maso krásně šťavnaté. Nejlépe chutná s…
Luxusní pokrm, který může být za pár minut na stole. Jeho na čas nenáročnou přípravu zvládne i naprostý začátečník. Lehké a dobře stravitelné jídlo vhodné ke svátečnímu…
Maso z lososa je samo o sobě velmi chutné, proto je vhodné připravovat jej jen velmi jemně dochucené, aby koření nepřebilo jeho přirozenou chuť. Filety můžeme pokapat…
Lososa omyjeme, na plechu osolíme, opepříme a postříkáme lehce olejem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 220 °C přibližně 15 minut.Mezitím si ve vodě uvaříme…
Losos je chutná a zdravá ryba a jeho příprava je rychlá a jednoduchá. Osmažený filet, přelitý sametově jemnou smetanovou omáčkou zvýrazněnou hořčicí, medem a citronovou…
Čerstvý losos je podle tohoto receptu upravený tak, aby si plně zachoval svou přirozenou chuť. Filet zbavený kůže pokapeme citronovou šťávou, pouze minimálně osolíme a…
Porce masa osolíme, pokapeme šťávou z citrónu a zlehka posypeme koprem.V pánvi rozehřeme větší část másla, lososa na něm opečeme z obou stran (asi 4 minuty z každé…
Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C).Med rozmícháme v teplé vodě. Do misky nalijeme smetanu, přidáme rybí omáčku, citronovou šťávu, med, kopr a…
Nejdříve smícháme změklé máslo s nakrájenými bylinkami, špetkou soli a citronovou šťávou. Utvoříme váleček, zabalíme do potravinářské fólie a dáme ztuhnout do lednice…
Lososa osolíme, opepříme a opečeme na másle s olejem. Pokud máme lososa s kůží, pečeme nejdříve kůží dolů.Omáčka: Ve vodní lázni tak, aby se horká voda nedotýkala mísy,…
Nálev svaříme, necháme vychladnout a lososa naložíme na 24 hodin. Před uzením opláchneme studenou vodou. Udíme na roštu v udírně cca 3 hodiny při + - 60 stupních.
Z utřeného česneku, trochy soli a ostatních surovin vytvoříme marinádu, do které nejlépe na noc vložíme filety lososa. Na rozpáleném oleji je pak ze všech stran opečeme.…
Z plátku lososa odřízneme kůži a nakrájíme ho na malé kousky, které opečeme na trošce oleje, osolíme, opepříme a přidáme koření na ryby. Opečené kousky odstavíme na…
Porce lososa osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 20 minut v chladu.Po této době zapneme troubu na 170 °C. Porce lososa opečeme v pánvi na polovině…
Nejdříve začneme lososem. Omytého a osušeného lososa dáme do misky a zasypeme solí smíchanou s cukrem. Pořádně sůl přitlačíme (musí to být kompletně zasypané) a dáme na…
Filé omyjeme, osušíme a pokapeme citronem. Necháme chvíli odležet. Po odležení okořeníme z obou stran. Na pánev dáme máslo s olejem a filé pečeme z každé strany 2…
Lučinu vymícháme se smetanou, 2 plátky lososa si dáme stranou, zbytek nakrájíme na jemno, kopr nasekáme, vše promícháme a eventuelně trochu osolíme.Mažeme na plátky…
Lososa osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Petržel oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, pórek na čtvrtkolečka. V kastrolku zpěníme máslo a zeleninu na něm dožluta…
Těstoviny uvaříme ve slané vodě al dente nebo o něco méně. Filet lososa bez kůže nakrájíme na malé kostičky, osolíme, opepříme, já dávám i trošku koření na ryby.Na…
Uvaříme rýži dle návodu na pytlíku, ale nejlepší je na jeden hrnek studené osolené vody stejný díl propláchnuté rýže, přivedeme k varu a pozvolna vaříme přikryté 15…
Losos má velmi jemné maso a není cítit rybinou. Máme pro vás inspiraci na chutný oběd, nebo večeři. Ze strouhaného sýru snadno připravíme výborný přeliv, který zapečeme…
Delikátní maso lososa stačí jen lehce dochutit, přílišné kořenění by mu uškodilo. Pro zdůraznění chutě ho připravíme na másle, provoníme ho čerstvými bylinkami a…
Sůl s nadrceným pepřem smícháme a řádně vetřeme ze tří stran do masa. Dáme do misky pokapeme šťávou z citronu, olejem přidáme nasekaný kopr a dáme odpočinout na 2 hod.…
Filety omyjeme ve studené vodě a osušíme papírovými utěrkami. Pekáč vymažeme máslem.Filety do něj vložíme kůží dolů, posypeme je rybím kořením, solí.... vším, co nám…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami