Celozrnné housky
Recept ještě nebyl hodnocenChcete si ochutnat výborné pečivo? Potom rozhodně zkuste domácí celozrnné houstičky, nepřekonatelné svou chutí i vůni. Ta prostoupí během pečení celý byt. Těsto za vás…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 398 kJ / 334 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,40 g |
Tuky | 1,40 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 1,10 g |
–– mononenasycené | 0,10 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 66,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Chcete si ochutnat výborné pečivo? Potom rozhodně zkuste domácí celozrnné houstičky, nepřekonatelné svou chutí i vůni. Ta prostoupí během pečení celý byt. Těsto za vás…
Suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí- nejdříve tekuté, potom sypké. Program : klasik velikost : velký kůrka : střední
Všechny suroviny dáme do pekárny (nejdříve tekuté, pak tuhé) a použijeme program Těsto. Vykynuté těsto propracujeme, uděláme velikou "bulku", kterou zploštíme na…
Smícháme tvaroh, vejce sůl a mouku v těsto.Očistíme ovoce.Rozdělíme těsto na 7 částí a do každé vmáčkneme ovoce.Knedlíky podsypáváme hrubou moukou a tvoříme kuličky.Do…
Do misky dáme mouku, cukr, mléko, olej a důkladně promícháme. Potom přidáme vajíčka, prášek do pečiva, kakao a skořici a opět promícháme.Plech vymažeme máslem a vysypeme…
Celozrnný chléb má svá specifika. Připravený v pekárně okouzlí měkkou střídkou a vláčností. Navíc je prakticky bez práce díky využití domácí pekárny. Vyzkoušejte…
Do mísy navažte všechny mouky, uprostřed utvořte důlek, do něj dejte lžičku medu, rozmíchejte v ní 3 lžíce teplé (ne horké) vody a rozdrobte kvasnice. Nechte vzejít…
Do pečící formy z DP nalijeme všechny tekuté ingredience.Poté nasypeme mouky a do jednoho rohu přidáme sůl, do druhého cukr a do třetího semínka a koření.Uprostřed mouky…
Do vlažného mléka dáme lžičku cukru, zamícháme a rozdrobíme do něj droždí. Počkáme 10 minut než nám vzejde kvásek. Mezitím do mísy prosijeme všechny tři mouky (žitná jde…
Suché ingredience promícháme, přilijeme syrovátku a promícháme. Vznikne lehce řidší těsto. U tohoto chleba jsem využila dnes již tradiční recepturu na chléb bez hnětení.…
Příprava zdravého domácího chleba není při použití domácí pekárny žádná věda. Chléb je provoněný anýzem, česnekem a bylinným octem a obsahuje lněná semínka. Společně s…
Smícháme mouku s práškem do pečiva a přidáme ostatní suroviny. Nalijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem. Posypeme na hrubo nastrouhanými jablky (dle chuti…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a použijeme program Základní (Klasik). Máme-li kefír řidší, přidáme lžíci (nebo dvě) pšeničné chlebové mouky - těsto je…
Vše dáme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program "Těsto". Po vykynutí z těsta vyválíme 2 bagety a necháme ještě asi 10 minut kynout na pečicím papíru na plechu.…
Kynuté těsto může být zpracováno i zábavnou formou. Svým dětským koledníkům můžete na Velikonoce připravit občerstvení ve tvaru roztomilých zajíčků. Z kynutého těsta…
Všetky prísady dáme do nádobky dom. pekárne (okrem bigy) a necháme 20 minút miesiť. Potom program prerušíme, pridáme i bigu (musi mať pokojovú teplotu) i semínka lenu,…
Klasický chlebík s rovnoměrnou střídou příjemně provoní kmínem celý domov. Kmín pomáhá k lepšímu trávení, doporučuje se proti nadýmání a má mnoho dalších, tělu…
Máslo rozpustíme a v míse vyšleháme spolu s moučkovým a vanilkovým cukrem. Potom přidáme vejce, kefír a společně vmícháme do hladké hmoty.Polohrubou, špaldovou a žitnou…
Vše s míse smícháme. Vezmeme si 6 zhruba stejně velkých hrnků, dáme do nich mikrotenové sáčky a rozdělíme do nich těsto na knedlíky. Vložíme do mikrovlnky, přiklopíme…
Zkuste si vyrobit domácí kvásek od základu, je to opravdu jednoduché a výsledek je úžasný.. Do vyšší sklenice s víčkem nasypeme cca 50 g žitné mouky, přilijeme trochu…
Mouky smícháme s kořením. Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, ocet a kvásek a nalijeme na moučnou směs. Vypracujeme tužší těsto, během kynutí ho 1-2x "přetužíme". Pak…
Lehoučké bagetky, zadělané odvarem z melty, s přídavkem trochy strouhaných vařených brambor, které prodlouží trvanlivost pečiva. Melta zařídí střídě barevně trochu…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 14. 6. 2024 14:16
Přidáno 14. 6. 2024 13:56
Přidáno 14. 6. 2024 13:25
Smaženka přežila socialismus a dál je českým hitem: Potřená hořčicí a obložená okurkou a kapií chutná perfektně
Naučte se pravé italské rizoto: Poznejte tři hlavní zásady přípravy krémové dobroty
Karbanátky ze strouhané cukety a mletého měkkého salámu jsou vláčné a šťavnaté a lehce je zvládne i začátečník