Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
Recept ještě nebyl hodnocenNečekaně se vám ohlásila návštěva a vy nevíte, co jim naservírujete ke kávě? Pokud máte doma pár základních surovin, tvaroh a ovoce, pak je volba jasná. Tento drobenkový…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 088 kJ / 260 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 65,00 g |
– cukry | 65,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Nečekaně se vám ohlásila návštěva a vy nevíte, co jim naservírujete ke kávě? Pokud máte doma pár základních surovin, tvaroh a ovoce, pak je volba jasná. Tento drobenkový…
Poctivý žloutkový krém je základem každé cukrařiny, připravte si ho doma i Vy a naplňte si jím třeba věnečky, větrníky nebo žloutkové řezy, že jste to ale ještě…
Nadýchané odpalované těsto, vanilkový krém a svěží poleva. Jen málokterá naše dobrota má tak vznešený původ a historii sahající přes několik století. Řeč není o ničem…
Předehřejeme troubu na 160°C. Do formy na muffiny si připravíme 12 papírových košíčků. V misce 2-3 minuty šleháme vejce s cukrem na střední rychlost. Přidáme olej, mléko…
Vůně másla a skořice přivábí do kuchyně snad všechny, co milují sladké. Skořicové šneky z našeho receptu budete jistě péct často. Z plátu kynutého těsta plněného sladkým…
Smícháme suché ingredience a zašleháme všechny tekuté.Nalijeme do formy, buď vymazané a nebo na pečicí papír.Rozprostřeme těsto a poklademe ovocem.Bohatě zasypeme…
Do misky vyklepneme žloutky, přidáme cukr, rozpuštěné máslo, rum, mouku promíchanou se sodou a špetkou soli, všechno spolu prošleháme metličkou, přimícháme mleté ořechy…
Punčové řezy jsou pro mnoho z nás láska už z dětství. Ty klasické jsou doslova nasáklé cukrem, a tak jsme pátrali po svěžejší alternativě. Každý, kdo ochutnal punčák…
Punčové řezy jsou pro mnoho z nás láska už z dětství. Ty klasické jsou doslova nasáklé cukrem, a tak jsme pátrali po svěžejší alternativě. Každý, kdo ochutnal punčák…
Nadýchaná jako obláček a plná kakaové chuti, taková je tato soufflé buchta. Nejen sníh z vaječných bílků, ale také způsob a doba pečení, zajistí její nadýchanost. Při…
Do ohřátého (ne horkého) mléka vmícháme kakao, kávu, vanilku a necháme vychladnout. V misce mixérem cca 2 minuty šleháme vejce s cukrem na střední rychlost. Přidáme olej…
Pokud máme robot a nebo domácí pekárnu, necháme vypracovat těsto. Pokud ne, vše smísíme a vypracujeme ručně.Necháme vykynout.Na tvarohovou náplň umícháme tvaroh s cukrem…
Pokud máme robot a nebo domácí pekárnu, necháme vypracovat těsto. Pokud ne, vše smísíme a vypracujeme ručně.Necháme vykynout.Na tvarohovou náplň umícháme tvaroh s cukrem…
Suché ingredience promícháme a prosijeme do mísy.Mléko smícháme s vejci a spolu se změklým máslem vpracujeme ručně do suché směsi. Oddělíme asi třetinový kousek těsta,…
Díky tomu, že je listové těsto tvárné, můžeme z něj připravit vskutku neobyčejné kousky. Kytičky, které křupou díky skořicovému cukru uvnitř, plníme dokonalým krémem ze…
Omyjte a pokrájejte jahody na omáčku a vložte je do hrnce. Přidejte máslo a cukr a zahřívejte na mírném plameni. Vařte, až se jahody rozpadnou a omáčka zhoustne.Postavte…
Palačinky nemusí nutně znamenat jen usmaženou světlou placku plněnou marmeládou. V tomto receptu najdete inspiraci na tři různé příchutě palačinek, do kterých pak…
Rychlá jednoduchá buchta plná tvarohu, máku a povidel. Přestože není zrovna fotogenická, chutná skvěle a je dokonale vláčná. Tento recept na takovou úspornější variantu…
Jako první připravíme kvásek. Do misky rozdrobíme droždí, zalijeme mlékem, přidáme cukr, mouku, promícháme a necháme 10 minut vzejít.Dále do mísy prosejeme obě mouky,…
V míse promícháme mléko s droždím a necháme 10 minut odležet. Toto se dělá proto, abychom aktivovali droždí, které v mléku začne bublat. Pokud ne, bylo špatné a je nutné…
Piškot: Plech vyložíme papírem na pečení a ten potřeme máslem. Oddělíme bílky od žloutků. Polovinu cukru vyšleháme se žloutky (asi 5 minut, na střední rychlost) do…
Celá vejce šleháme s cukrem, až vznikne světlá pěna, pak zašleháme olej. Nakonec opatrně vmícháme mouku. Menší plech (30 x 20 cm) vyložíme pečícím papírem a nalijeme…
Celá vejce šleháme s cukrem, až vznikne světlá pěna, pak zašleháme olej. Nakonec opatrně vmícháme mouku. Menší plech (30 x 20 cm) vyložíme pečícím papírem a nalijeme…
Piškot: Oddělíme žloutky od bílků. Elektrickým šlehačem smícháme mléko, olej, žloutky, 20 gramů cukru, prosátou mouku a sůl.Z bílků vyšleháme pevný sníh do kterého…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 15. 6. 2024 08:37
Přidáno 14. 6. 2024 17:05
Přidáno 14. 6. 2024 16:29
Nečekané trable na dovolené: Na cestu do kempu nezapomeňte přibalit vajíčka, těstoviny či konzervu
Na krájení musíte jít zostra aneb Víte, jak vybrat do kuchyně dobrý nůž, který vydrží dlouho?
Týden do výplaty? Žádný strach! Tahle jídla, od deseti do 41 Kč za porci zachrání váš žaludek i peněženku