Slovenské pagáče
Recept ještě nebyl hodnocenTradiční pagáče, pocházející ze Slovenska, se pečou při slavnostnějších příležitostech, například při masopustu. Naplnit je můžete třeba škvarky, bryndzou, nebo sladkým…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 311 kJ / 313 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 20,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 25,00 g |
– nasycené | 15,50 g |
– nenasycené | 8,50 g |
–– mononenasycené | 7,20 g |
–– polynenasycené | 1,30 g |
––– omega 3 | 0,40 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 50 mg |
Sodík | 30 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1,60 g |
– cukry | 1,60 g |
––– laktóza | 1,60 g |
Tradiční pagáče, pocházející ze Slovenska, se pečou při slavnostnějších příležitostech, například při masopustu. Naplnit je můžete třeba škvarky, bryndzou, nebo sladkým…
Nejprve připravíme z uvedených surovin marinádu, do které naložíme alespoň na hodinu plátky prsou ( můžeme je předem rozříznout na menší části).Maso poté vyjmeme z…
Do válce na šlehání nebo do misky dáme prosetou mouku, špetku soli, vejce a přilijeme 200 ml vlahé vody. Prošleháme v mixu nebo metličkou a necháme odstát, aby mouka…
Kysanou smetanu smícháme s rozmačkaným česnekem a tymiánem (nesolíme, náplň je slaná dost). Z těsta vyválíme dva stejně velké pláty a jeden z nich (spodní) posypeme…
Řepu dáme do vody vařit a vaříme do doby, než nám změkne. Poté ji necháme vychladnout a oloupeme ji. Pomocí tyčového mixéru uděláme z oloupané řepy, mléka a jogurtu pyré…
Povařeným zelným listům seřízneme silná žebra a položíme si vždy 2 listy na sebe. Nakrájíme 1 cibulku na jemno, papriky na kostičky, fazolky na menší kousky, přidáme…
Maso z lososa je velice chutné a způsobů jak jej připravit je opravdu mnoho. Na pečeném lososu, s křupavou parmazánovou krustou, podávaném na lůžku z rajčatového ragú,…
Cibulku očistíme a nakrájíme na menší kousky.Část zelené cibulky necháme stranou na ozdobu a zbytek orestujeme na zahřátém oleji v pánvi.Cuketu očistíme a nastrouháme na…
Sýr Ricotta vyklopíme do střední mísy. Jarní cibulku nakrájíme na velmi jemné kousky. Plátky uzeného lososa nasekáme na velmi drobno a přidáme společně s jarní cibulkou…
Do kastrůlku vložíme špenát, přidáme smetanu, žloutky, pepř, parmazán a mouku. Směs při zahřívání mícháme do zhoustnutí. Z bílků uděláme tuhý sníh a vmícháme do…
Letní saláty z ovoce a zeleniny přímo vybízí k experimentům. Kombinace sladkého zralého exotického manga a sušené šunky? Proč ne! S dochucením sladkokyselým balsamico…
Nejdříve si nakrájím cuketu na tenké plátky (asi 2 mm) kolem 15 cm dlouhé, aby se dala snadno zamotat a nepřetrhla se. Plátky posypu solí a nechám alespoň 15 minut…
Podle receptu v poznámce upečeme kolečka, mezi která vložíme kolečko čerstvého sýru a rajčete.
Bezmasá verze oblíbeného italského jídla. Nejdříve si uvařte tomatovou omáčku jako základ pro lasagně. Na nepřilnavé pánvi zahřejte olivový olej a česnek. Jakmile…
Na másle opečeme do křupava plátky špeku nakrájené na menší proužky a dáme je stranou. Do prázdné pánve vhodíme posekaný špenát, opepříme, opatrně osolíme a pár minut…
Plátky masa lehce naklepeme, osolíme a okořeníme. Sýr ochutíme bylinkami a česnekem.Maso potřeme do poloviny a přehneme, spojíme párátky.Obalíme v mouce a zprudka…
Lilek podélně rozkrojíme, obě půlky zakápneme olivovým olejem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při cca 180°C 20 minut. Necháme zchladnout a dužinu lžící…
Salám a sýry umeleme, přidáme vejce, strouhanku a prolisovaný česnek Náplň musí být hustší. Podle chuti dosolíme. Ale opatrně - balkánský sýr je hodně slaný.Papriky…
Dva plátky chleba pomázneme čerstvým sýrem nebo pomazánkovým máslem, přidáme plátek goudy a obložíme banánem. Zapečeme, hotovo! :-)
Pokud hledáte inspiraci na svačinovou pomazánku, vyzkoušejte jarní pomazánku z ricotty, cottage a čerstvého sýra, ochucenou štiplavým medvědím česnekem. Je lehká a…
Připravte si 2 průhledné pohárové misky, whisky sklenky či něco podobného. A taky ruční šlehač se bude hoditVyšlehejte ručním šlehačem smetanu s polovinou moučkového…
Slaninu, cibuli, česnek a očištěné žampiony nakrájíme na kousky. Na olej dáme opéct slaninu, přidáme cibuli a nakonec česnek.Po osmažení přihodíme žampiony a koření.…
Dokonale kulaté červené ředkvičky zrovna vytažené ze záhonu jsou svěží a štiplavé. Jejich chuť rozvineme ještě orestováním na pánvi s kouskem másla. Doplní je čerstvý…
Spodní olivu podélně rozřízneme, naplníme kouskem sýra, do horní olivy uděláme malý zářez a vsuneme zobáček z červené papriky. Očička také ze sýru. Párátkem upevníme k…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 15. 6. 2024 08:37
Přidáno 14. 6. 2024 17:05
Přidáno 14. 6. 2024 16:29
Hovězí maso na houbách je česká klasika. Libová loupaná plec je zárukou báječné šťavnatosti, chuť a vůni dodají čerstvé houby
FOR GASTRO & HOTEL: veletrh pro odborníky i gurmány s atraktivním programem
Řekni mi, jaké ryby doma jíte aneb Společenské postavení ve starém Římě podle jídelníčku