Avokádová křepelčí vejce
Maličká křepelčí vajíčka jsou velmi vhodná na ozdobení studených mís a obložených talířů. Jsou uvařená natvrdo, oloupaná a rozpůlená, bílky naplněné omáčkou z rozmixovaných žloutků, avokáda, medové hořčice a majonézy.
Suroviny pro 18 porcí
18 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 500 kJ / 120 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,52 g |
Tuky | 12,88 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 22 mg |
Sodík | 123 mg |
Sůl | 0,31 g |
Sacharidy | 0,38 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Do omáčky můžete přidat Tabasco nebo jinou pálivou omáčku.
Doporučuji uvařit větší počet vajec, může se stát, že se nějaké rozpadne.
Naplněná vejce se špatně přemisťují, proto doporučuji plnit přímo na místě, kde je chcete mít.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Přidáno před 2 hodinami
Strouhaný koláč s jogurtovou náplní, jahodami a mangem
Přidáno před 4 hodinami
Chuťovky se sardelovým očkem
Přidáno před 13 hodinami
Polévka z ledového salátu
Přidáno 14. 6. 2024 17:05
Krůtí v pivní marinádě
Přidáno 14. 6. 2024 16:29
Kokosové sušenky (cookies)
Přidáno 14. 6. 2024 14:16
Právě bylo uvařeno:
Hovězí plátek s hořčicovou omáčkou
BANIK9 uvařila před 50 minutami
Rajská omáčka
romanadasa uvařila před 59 minutami
Buřtguláš samotáře Rermora
Elivet uvařil před 1 hodinou
BeBe řez s kávovým krémem
Misinka91 uvařila před 2 hodinami
Špekáčky na kyselém zelí a pivu (bez kečupu)
Jitka J. uvařila před 2 hodinami
Moravský vrabec
Arasidka uvařila před 3 hodinami
Bezinkový sirup
Arasidka uvařila před 3 hodinami
Domácí kmínový chleba
machyrk uvařila před 4 hodinami
Troubelín - Hermelín z trouby
Jomanka uvařila před 4 hodinami
Salát s balsamicovou zálivkou
Mili4 uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
„Tatarák“ z tvarůžků a camembertu: Varianta masové klasiky podávaná na topince uchvátí i zaryté masožravce
Houbová omáčka s mletým řízkem je hotová během chvíle: Netradiční spojení překvapí úžasnou vůní i perfektní chutí
Jídelníček Alžběty Pomořanské, manželky Karla IV.: Dávala si vepřovou pečínku a nesměla jíst mrkev, jež byla blíž k peklu
Další recepty
Suroviny: vajíčka křepelčí, majonéza, hořčice medová, smetana zakysaná, avokádo, šťáva citronová, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, pažitka
Avokádová křepelčí vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNjy2
0 názorů