Chléb naší dědiny
Obyčejný chlebík, přiměřeně nadýchaný i pružný. Proč z naší vesnice (dědiny)? Právě pro tu jeho obyčejnost a zemitost – brambory má dnes téměř každý a na vesnici to platí několikanásobně. Celozrnná nebo grahamová mouka dělá chleba zdravějším a také přirozeně tmavším.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 9 023 kJ / 2 157 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,25 g |
Tuky | 32,95 g |
Vláknina | 24,10 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 18 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 391,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento a další moje recepty najdete na mém webu www.pekarnomanie.cz
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 4. 2024 11:27
Marie Svarcova: ano, v téhle smutné době začalo péct hodně lidí, i třeba naprostých začátečníků - což mi dělalo radost Spousta z nich pak pokračovala dále, i když chodili do práce
10. 4. 2024 15:24
Chléb s bramborami jsem zkoušela v době "covidové" to se hodně peklo doma, nemám pekárnu ale i ručně dělaný byl moc dobrý a dlouho vláčný.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chuťovky se sardelovým očkem
Přidáno před 9 hodinami
Polévka z ledového salátu
Přidáno 14. 6. 2024 17:05
Krůtí v pivní marinádě
Přidáno 14. 6. 2024 16:29
Kokosové sušenky (cookies)
Přidáno 14. 6. 2024 14:16
Hovězí závitky na víně (s mrkví)
Přidáno 14. 6. 2024 13:56
Kuřecí směs à la Indie
Přidáno 14. 6. 2024 13:25
Právě bylo uvařeno:
Domácí kmínový chleba
machyrk uvařila před 9 minutami
Troubelín - Hermelín z trouby
Jomanka uvařila před 26 minutami
Salát s balsamicovou zálivkou
Mili4 uvařila před 31 minutami
Křehký tvarohový koláč s jahodami
Akemi uvařila před 42 minutami
Cuketový fofr perník s ovocem
Mistrova uvařil před 59 minutami
Linecký mřížkový koláč s marmeládou
Lalaj uvařila před 2 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Walderama08 uvařila před 4 hodinami
Koprová omáčka
Evellinka uvařila před 4 hodinami
Kuře se sezamem a čínskými nudlemi
kloudakovi uvařila před 4 hodinami
Poctivá květáková polévka
Geeluix uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jídelníček Alžběty Pomořanské, manželky Karla IV.: Dávala si vepřovou pečínku a nesměla jíst mrkev, jež byla blíž k peklu
Proč se chleba v domácí pekárně občas propadne? Důvodem je pravděpodobně jedna z těchto dvou příčin
Houbová omáčka s mletým řízkem je hotová během chvíle: Netradiční spojení překvapí úžasnou vůní i perfektní chutí
Další recepty
Suroviny: voda, olej, mouka hladká, mouka žitná chlebová, mouka, brambory, sůl, kmín drcený, droždí čerstvé
Chléb naší dědiny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxZ2r
2 názory