Jak opravit hrudkovitý krém? Radíme začátečníkům
Udělat hladký a nadýchaný krém je pro začátečníky docela složitý úkol, který je při nezdaru může na čas odradit od dalších pokusů v kuchyni. Někdy stačí zjistit, jak nepodařený krém napravit a malér bude zažehnán.
Na krém do moučníku nebo cukroví je důležité mít všechny suroviny ve stejné (pokojové) teplotě. Dalším předpokladem je dobré vyšlehání krému. Na to je nejlepší některý elektrický nebo mechanický pomocník se šlehací metlou nebo metlami. Začátečníkům se může stát, že je výsledný krém hrudkovitý, což není žádoucí.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak opravit hrudkovitý krém
Není to složité. Bez šlehací metly nebo metel se ale neobejdeme.
- Zkontrolujeme, zda příprava krému proběhla podle receptu.
- Pudink, tvaroh apod. musíme do krému přidávat bez kousků. V krému by se nedaly rozšlehat.
- Hrudkovitý krém propasírujeme přes husté síto, aby hrudky zůstaly mimo.
- Misku s krémem zavěsíme nad hrnec s horkou vodou, aby se dno misky nedotýkalo hladiny.
- Nepodařený krém nad horkou vodou malinko nahřejeme, aby mírně povolil.
- Hned potom sejmeme a intenzivně vyšleháme dohladka.
- Zlehka promícháme stěrkou a použijeme.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 19 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 21 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 22 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 23 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno 31. 5. 2024 16:22
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak hnojit rajčata: Správné postupy zajistí bohatou úrodu a zdravé rostliny po celou sezonu
Komentáře