Jak ušlehat vejce. 3 oblíbené způsoby šlehání pro různé účely
Vajíčka šleháme, aby se bílek se žloutkem dokonale smíchaly - tím se do nich dostane vzduch, díky kterému pak bude pokrm nadýchaný. Našlehaným vajíčkem se potírá pečivo, aby bylo lesklé.
Vejce patří mezi zdroje bílkovin a výživových látek, proto je jejich konzumace v omezeném množství žádoucí. Vajíčka slouží jako pojivo v těstě a pokud jsou rozšlehaná, je těsto díky nim nadýchané a jemné.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak se šlehají vejce
Jsou 3 způsoby šlehání vajec a každý způsob má svůj účel.
- Vejce, našlehaná vidličkou, jsou vhodná k potírání perníčků, štrúdlů, pečiva a koláčů. Také je naléváme za stálého míchání do horkých polévek.
- Metličkou šleháme vajíčka do omelet a vaječných míchanic. Jen tak dosáhneme báječné nadýchanosti pokrmu.
- Celá vejce, ušlehaná ručním mixérem do světlé pěny, jsou vhodná k přípravě pečiva, dortových korpusů a třených těst.
Z míchaných vajíček můžeme připravit například knedlíčky do polévky - podívejte se na naše video:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 7 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Komentáře