Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Seitan

Merylas Merylas
Seitan

Seitan je potravina vyrobená z pšeničného lepku. Seitan je známý jako rostlinná alternativa masa.Vyrábí se vyplavením škrobu z pšeničné mouky tím způsobem, že se opakovaně proplachuje větším množstvím vody. Po ukončení procesu nám zůstane lepková hmota, která se dále zpracovává různými způsoby. Dobře připravený seitan se masu podobá daleko více než sójové produkty.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Vavřín vznešený

Rod vavřínu zahrnuje tři druhy, jsou to stromy rostoucí ve Středomoří. Vavřín vznešený je známý pod… Číst dál

Vavřín vznešený

Vdolek

Vdolky jsou jídlo z řidšího a lehčího kynutého těsta. Mohou se smažit, péci v troubě, zdobí se… Číst dál

Vdolek

Vejce slepičí

Vejce je jeden z nejkvalitnějších zdrojů bílkovin a živin. Už to, že v něm může vzniknout a… Číst dál

Vejce slepičí

Veka

Veka patří k bílému pečivu, peče se z pšeničné mouky, je oválného tvaru a nadýchaná. Nakrájená na… Číst dál

Veka

Velouté

Velouté (veluté) je základní světlá omáčka, v níž se jíška (na rozdíl od bešamelu místo mléka)… Číst dál

Věneček

Věneček je zákusek, který nesmí chybět v žádné cukrárně. Základem je korpus z odpalovaného těsta,… Číst dál

Věneček

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Lískový oříšek

Lískový oříšek je plod lísky. V dětských knížkách bývají tyto oříšky spolu s veverkou. Jejich… Číst dál

Lískový oříšek

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více