Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Wok

Wok pánev určitě nechybí v kuchyních, kde připravují asijská jídla. Někdy se mu říká čínská pánev. Díky svému typickému tvaru je vhodná na vaření a smažení, teplo je rozváděno po celém povrchu a jídlo je rychle hotové.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Křížaly

Křížaly jsou sušené plátky jablek, zbavené jadřinců a stopek. Sušeným hruškám se říká štěpány.… Číst dál

Křížaly

Kukuřice setá

Kukuřice setá se od pradávna používá zejména jako potravina. V lidovém léčitelství je užitečná jako… Číst dál

Kukuřice setá

Kulér

Kulér je tekuté tmavohnědé potravinářské barvivo, vzniklé zahříváním cukru na teplotu karamelizace.… Číst dál

Kurkuma

Kurkuma (indický šafrán) je koření ze sušeného mletého kurkumovníku, známé už od starověku. Je… Číst dál

Kurkuma

Kuskus

Kuskus (Coucous, marocká těstovina) je jednou ze základních potravin severoafrické kuchyně. Jde o… Číst dál

Kuskus

Kustovnice čínská

Kustovnice čínská je rostlina (keř) z čeledi lilkovitých. Plody se nazývají "godži". Patří k… Číst dál

Kustovnice čínská

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Beefsteak

Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál

Beefsteak

Bouillabaisse

Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál

Bouillabaisse

Carpaccio

Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál

Carpaccio

Catering

Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál

Catering

Celestýnské nudle

Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál

Celestýnské nudle

Čočka jedlá

Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál

Čočka jedlá

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více