Žemle
Žemle (oblastně bandur nebo bandor) je menší pečivo ze světlého nekořeněného pšeničného těsta, které má podlouhlý tvar, uprostřed rýhu, a je na povrchu nesolené.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žemle (oblastně bandur nebo bandor) je menší pečivo ze světlého nekořeněného pšeničného těsta, které má podlouhlý tvar, uprostřed rýhu, a je na povrchu nesolené.
Sezamový olej je rostlinný olej světle žluté barvy a příjemné oříškové chuti, který se získává ze… Číst dál
Shiitake, houževnatec jedlý, je houba původem z východní Asie. Odedávna patří k nejcennějším… Číst dál
Skořice je aromatická kůra skořicovníku, stálezeleného tropického stromu. Nejznámější jsou… Číst dál
Slanina je vyrobena z vepřového boku bez kosti a postrádá kůži. Existují různé receptury její… Číst dál
Slunečnice je jednoletá bylina z čeledi hvězdnicovitých. Pochází z Ameriky a pěstuje se po celém… Číst dál
Smažení je tepelná úprava, při které se surovina smaží v rozpáleném tuku ze všech stran při vysoké… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12