Japonské kuřecí řízečky Tori Katsu
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Energie | 9 809 kJ / 2 344 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 221,99 g |
Tuky | 28,61 g |
Vláknina | 14,17 g |
Cholesterol | 903 mg |
Sodík | 3,67 g |
Sůl | 8,21 g |
Sacharidy | 292,68 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Katsu je klasické japonské jídlo, (které se snadno dělá jako náš řízek), podávané s rýží a přelité omáčkou.
Kuřecí katsu má své jméno od katsuretsu, což v japonštině znamená kotleta. Styl Katsu je forma vaření, která zahrnuje smažené kotlety a jiné maso nebo mořské plody, obalené v panko strouhance.
Panko strouhanku vyrobíme snadno z bílého toustového chleba bez kůrek. Nahrubo krajíčky nastrouháme,
usušíme na pečícím papíru cca 3 minuty v předehřáté troubě na 150° C a necháme vychladnout.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 4. 2021 17:04
6. 4. 2021 16:57
6. 4. 2021 10:37
6. 4. 2021 09:42
***
"...získáme tak čtyři malé kousky každého kuřecích prsa"
Ale obrázek s tímto patrně nekoresponduje...
***
"... olej dostatečně horký (kolem vložené špejle se dělají bublinky)
Když už mám po ruce strouhanku, tak dám špetičku do oleje a také se dělají bublinky když je olej dostatečně vřelý
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 1 hodinou
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 1 hodinou
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 14 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Právě bylo uvařeno:
Vepřové nebo hovězí maso v kapustě
SKMZinka uvařila před 5 minutami
Buchta - prošívaná deka
olca1983 uvařila před 29 minutami
Levandulový med (sirup)
Marcela0123 uvařila před 1 hodinou
Míša dezert ve skleničce
selloiva@gmail.com uvařila před 1 hodinou
Šunkofleky
Petra.zalis uvařila před 1 hodinou
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 1 hodinou
Falešný španělský ptáček
Ljenka uvařila před 2 hodinami
Moje bulharka
3petr84 uvařila před 2 hodinami
Šneky z listového těsta
AndreaMarie12. uvařila před 3 hodinami
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Recepty z českých filmů: Nadýchaná a rychlá bublanina paní Mráčkové skvěle chutná s jahodami
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Suroviny: prsa kuřecí, sůl, pepř, mouka hladká, vejce, strouhanka, olej, tonkats, kečup sladký, omáčka worcesterová, omáčka sojová, hořčice dijonská, mirin, víno
Japonské kuřecí řízečky Tori Katsu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vPjL
4 názory