Japonská kuchyně: lehké, zdravé a poměrně snadné recepty
S japonskou kuchyní se Češi poměrně dobře seznámili už před lety, kdy se objevili první sushi bary. Jenže ne každý už ví, že se u nás dá sehnat celá řada dalších chutných japonských jídel a také že není vůbec těžké si je doma připravit. Nudlové pokrmy (a z nich zejména polévky) jsou ideální pro příjemně strávený večer s vůní dálek, po kterém vás nebude bolet žaludek z těžké večeře.
Základem japonské kuchyně jsou rýže, zelenina, ryby a mořské plody. Velkou část pokrmů tvoří studená jídla, zejména sushi, vyrobené z rýže, řas a syrových ryb. Krásně vás zahřeje třeba vydatná polévka ramen. A ačkoli si Japonci příliš nepotrpí na sladkosti, i nějaký ten japonský moučník by se našel. Ale pozor, do žloutkového věnečku nebo rakvičky se šlehačkou má opravdu hodně daleko!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 17 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
Cizrna: Nejoblíbenější luštěnina orientální kuchyně, která dala jméno i řečníkovi Cicerovi
Lexikon vajec: Už jste ochutnali obří pštrosí, delikátní křepelčí nebo zakázané kachní?
Dušená mrkev podle receptu redaktorky Hanky: Na moravskou delikatesu je potřeba hodně másla, kuřecí vývar a zakysaná smetana