Podzimní jablečný koláč
Jablečných koláčů je povícero druhů, můžete vyzkoušet jeden z nich, bez přidaného vejce do těsta. Jablečná náplň vytvoří vyšší vrstvu a koláč bude velmi šťavnatý. Podávat ho můžete i s trochou lehce oslazené zakysané smetany.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Množství do koláčové formy o průměru 28 cm.
Nutriční hodnoty
Energie | 16 383 kJ / 3 916 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,24 g |
Tuky | 197,24 g |
Vláknina | 37,87 g |
Cholesterol | 775 mg |
Sodík | 64 mg |
Sůl | 0,05 g |
Sacharidy | 468,93 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj receptu: Gurmet, lehce poupraveno.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 2. 2024 20:09
Moanka: Děkuji. Jen pro zajímavost přidávám odkaz, jak zavařit jablka na zimu. Hodí se pak jak do žemlovky, tak i štrúdlu a různých koláčů a buchet. Zavařuju tak při nadúrodě jablek už několik let.
19. 2. 2024 23:45
Krásný koláček, a ještě k tomu jablečný… Dostala jsem na něj chuť. Mňam. Asi do podzimu nevydržím.
14. 10. 2023 18:03
bretka: Děkuji moc za vyzkoušení a pochvalu.
14. 10. 2023 16:52
Dnes upečeno a všem moc chutnalo
3. 10. 2023 08:30
Marie Svarcova: Maruško, děkuji. Koláček "šel" do světa, tak jsem se musela trochu snažit.
2. 10. 2023 21:31
pěkný recept a nádherná práce
2. 10. 2023 19:47
Hella (moderátorka): Heli, moc děkuji.
2. 10. 2023 15:22
Jíme i očima. Proto se mi moc líbí, když si se vzhledem jídla někdo pohraje. Tady se to povedlo!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 1 hodinou
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 14 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Právě bylo uvařeno:
Levandulový med (sirup)
Marcela0123 uvařila před 34 minutami
Míša dezert ve skleničce
selloiva@gmail.com uvařila před 58 minutami
Šunkofleky
Petra.zalis uvařila před 1 hodinou
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 1 hodinou
Falešný španělský ptáček
Ljenka uvařila před 1 hodinou
Moje bulharka
3petr84 uvařila před 2 hodinami
Šneky z listového těsta
AndreaMarie12. uvařila před 2 hodinami
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 11 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 11 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Proč předehřívat troubu před pečením moučníků? A jak péct různá těsta
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Jablka mají v kuchyni široké využití, od moučníků a sladkých jídel přes kombinace s masem po různé saláty
Další recepty
Suroviny: mouka hladká, cukr krupice, máslo, voda, mouka hladká, jablko, cukr krupice, pudink vanilkový, citron, kůra citronová, skořice mletá, žloutek, mléko
Podzimní jablečný koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxQz7
Strouhaná jablíčka k zavaření
Zdenka +++
Hodnocení receptu je 4,8 (12×)