Velikonoční vajíčka, kuřátka a zajíčci
Recept ještě nebyl hodnocenZa pomocí originálních tvořítek můžete nejmenší koledníkům připravit nepečená velikonoční vajíčka, kuřátka nebo zajíčky. na výběr máte z dvou těst a náplní. Jak figurky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Za pomocí originálních tvořítek můžete nejmenší koledníkům připravit nepečená velikonoční vajíčka, kuřátka nebo zajíčky. na výběr máte z dvou těst a náplní. Jak figurky…
Sladká omáčka je tradiční pokrm v našich zemích již po staletí. Je to sice kalorická bomba, ale stojí za to ji vyzkoušet. Ať již jako dezert, nebo pokud si troufnete ji…
Jablečný koláč je skvělým a snadným moučníkem, na který nepotřebujeme kvanta surovin. Křehké těsto připravíme z mouky a margarínu, jelikož jde o veganský recept. Ve…
Na loukách začínají pomalu svítit žluté květy pampelišek, které také můžete zužitkovat v kuchyni. Pampeliškový med je velice snadný na přípravu a pomůže v boji proti…
Grahamové bagety jsou hned na první pohled jiné. Byť je grahamová pouze část použité mouky, jsou bagety poměrně dost tmavé, mají lehce tečkovanou střídu. Celozrnnou…
Do rendlíku vlijeme zhruba 2/3 mléka (zbytek mléka vlijeme do hrníčku) a přivedeme k varu.Mezitím do hrníčku s mlékem vsypeme pudinkový prášek a důkladně rozmícháme.Za…
Nejen pro naprosté začátečníky je tato rychlá banánová buchta. Nenáročná je příprava těsta, kdy všechny suroviny společně smícháte v hladké těsto. V oblíbené formě jej…
Jednoduchý salát s cibulí, ředkvičkami a zálivkou z vinného octa netradičně doplníme křupavými smaženými sýrovými kroketami. Ty připravíme snadno ze strouhaného sýra,…
Upečte si nejlepší pizzu podle našeho receptu sami doma – zjistíte, že příprava je překvapivě jednoduchá. Vše začíná u dokonalého těsta. Náplň a její ochucení už je jen…
Oblíbenou alternativou medu je pampeliškový sirup, který připravovaly už naše babičky. Žlutých květů pampelišek je všude dost, stačí je ve správný čas natrhat, povařit,…
Krásné kynuté pletýnky ve tvaru věnečku. Můžeme si je upéct ke slavnostnějším příležitostem, nebo i jen pro radost ze všedního dne. Výborné budou s pomazánkou, slanou…
Stejně jako mazanec neodmyslitelně patří k Velikonocům, vánočka nesmí chybět na Vánoce. Obě těsta jsou velmi podobná, a proto můžete jeden recept využít na obě dobroty.…
Pokud máte v plánu grilovat, přijde vhod tato rychlá studená omáčka, která skvěle doplňuje grilované maso. Chutná je ale i s pečenými bramborami. Omáčka je jednoduchá a…
Z kynutého těsta připravíme mnoho druhů pečiva, ať už sladkého či slaného. Využijte na jaře čerstvě rostoucích kopřiv a zakomponujte je právě do těchto uzlíků. Kopřivy…
Barevný a osvěžující salát může být skvělou přílohou třeba k masu. Kousky zelí, pórku a papriky doplňují aromatické lístky medvědího česneku. Celý salát je pak dochucen…
Tento barevný salát vypadá krásně na pohled a potěší vás i svou chutí. Salát z křupavých ředkviček, papriky a sýra přelijete smetanou ochucenou hořčicí a posypete…
Z trocha mlieka, droždia a 2 lyžičiek kryštálového cukru urobime kvások.Zo zvyšku mlieka, múky, kvásku, oleja, cukru, vanilkového cukru a štipky soli vypracujeme vláčne…
Výborná verze bramborového salátu bez použití tučné majonézy. Použitím medvědího česneku dosáhneme neobvyklé chuti. Hned po prvním ochutnání si ho musíte zamilovat,…
Krásně rozkvetlé louky plné pampelišky jsou krásné na pohled. Pampelišky můžeme využít pro přípravu snadného sladkého medu, kterým můžete osladit nejen čaj, ale také…
Kynuté těsto je tvárné a můžeme z něj připravit, kromě klasických buchet a koláčů, také netradičně tvarované záviny. Jedním z takových je tento cop, který naplníme směsí…
Slaným koláčům se nedostává tolik pozornosti, kolik si zaslouží. A to je škoda, protože jsou jednoduché, syté a především neskutečně dobré. Vyzkoušejte tuto variantu s…
Bílý chřest má příjemně nasládlou chuť. Nejvíce mu však sluší jednoduchá úprava. Postačí uvařit ve vodě a podávat se smetanovou omáčkou vonící po mandlích. Je to…
Kynutý pletenec nejen dobře vypadá, ale ještě lépe chutná. Je plněný nakyslou rebarborou, dozlatova upečený a na povrchu posypaný mandlemi. Nedělní návštěvu dozajista…
Preclíky chutnají na jaře i v zimě. Jarní bylinky, jako je medvědí česnek, je oživí a dodají jim chuť. V zimě můžete přidat třeba smaženou cibulku nebo oblíbené koření.…
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Jak zvýraznit chuť vývaru: Kosti, maso i zeleninu nejdříve předpečeme, výslednou chuť pak dotáhne koření i citron
Peče celá země: Do finále se probojovaly Jana, Lucie a Martina. Tohle jsou jejich tajná přání!
Jak se starat o krájecí prkénko? Pomůže kokosový olej i obyčejná sůl s citronem!