Kanellbular - skořicové šneky
Recept ještě nebyl hodnocenJeden z nejlepší švédských vynálezů jsou rozhodně skořicové šneky, v originálu kannelbullar. Koupíme je například ve známém obchodním domě, stejně jako oblíbené masové…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 423 kJ / 101 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 15,00 g |
Tuky | 1,00 g |
– nasycené | 0,50 g |
– nenasycené | 0,50 g |
–– mononenasycené | 0,30 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 8,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 4,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Jeden z nejlepší švédských vynálezů jsou rozhodně skořicové šneky, v originálu kannelbullar. Koupíme je například ve známém obchodním domě, stejně jako oblíbené masové…
Legenda mezi stánkovými dobrotami, kterou si hravě můžete vyrobit i doma. Pokud vás honí mlsná a máte na ně chuť, vyzkoušejte je podle tohoto receptu. Skvěle chutnají…
Pokud se chystáte na sběr jahod nebo borůvek, případně jste od někoho ovoce dostali, určitě musíte vyzkoušet tento recept na kynuté borůvkové knedlíky. Jsou lehoučké,…
Máme tu sezónu jahod, meruněk, borůvek a následně švestky. Právě tyto druhy ovoce jsou nejlepší nejen do bublanin a koláčů, ale především do knedlíků. Uvařte si s námi…
Bezkonkurenční recept na šátečky s povidlovou náplní. Jsou nadýchané, jemné a chutnají luxusně. Těsto sice obsahuje droždí, ale nenechává se kynout a rovnou se s ním…
Kynuté těsto je jedno z nejoblíbenějších na přípravu buchet a koláčů. Hodí se na něj snad jakékoli ovoce. Drobenkový koláč s meruňkami je jeden z nejoblíbenějších,…
Křupavé vypečené rohlíky pozvednou každou snídani na královskou hostinu. K domácí výrobě potřebujete jen pár základních surovin a trochu volného času. Naučte se…
Houskové knedlíky jsou klasikou naší kuchyně, ať už k výtečným omáčkám nebo poctivému guláši. Udělejte si vlastní nadýchaný knedlík a překvapte rodinu i blízké skvělou…
Neexistuje snad jednodušší domácí pečivo, než jsou klasické rohlíky. Nejtěžší na celém receptu je tvarování, ale i to hravě zvládne začátečník. Upečte si s námi poctivé,…
Z trochy vlažného mléka, kvasnic a dvou lžiček cukru necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, vejce, vanilkový cukr a špetku soli, přidáme kvásek a vymícháme těsto. …
Z trochy vlažného mléka, kvasnic, lžice cukru a trošky mouky necháme vzejít kvásek. Vlijeme jej do mísy k ostatním surovinám, zaděláme hladké těsto a necháme na teplém…
Do misky si dáme vlažnou vodu, kvasnice a rozmícháme, přimícháváme po částech mouku. Takto nachystané těsto necháme pod utěrkou hodinu na teplém místě kynout. Vykynuté…
Suroviny dávám do pekárny postupně za sebou jak jsou uvedeny.Pekárnu zapínám na program celozrnný chléb, kůrka střední až tmavá, velikost 750-1000 g, podle toho, jak má…
Z mléka, cukru a droždí uděláme kvásek, který necháme na teplém místě vykynout. Pak do něj přidáme žloutky, olej, sůl a vmícháme po částech mouku. Necháme ještě asi…
Tento výborný koláč snadno připravíte z kynutého těsta, na které pokladete čerstvé borůvky, a vše bohatě posypete drobenkou. Pak už jen stačí počkat, až se koláč upeče,…
Mléko zlehka zahřejeme, přidáme krystal, rozpuštěné máslo, kvasnice, vmícháme vejce i žloutky, mouku a sůl - vše pečlivě promícháme a necháme cca 1/2 hodiny vykynout. …
Ve vlažném mléce oslazeném necháme vzejít kvasnice. Vykynutý kvásek dáme do mouky, rozmícháme, přidáme sůl, žloutky, cukr, vanilky a Zlatou Hanu přiléváme s mlékem…
Znáte moravské koláčky? Někdy se jim také říká dvojctihodné a patří mezi tradiční recepty našich babiček. Jemné kynuté těsto je naplněné tvarohem a chybět nesmí ani…
Máte rádi pizzu? Vyzkoušejte jednoduchý recept na tuto skutečně vynikající italskou pochoutku, neboť si ji připravíte přesně dle svých představ. Vše co si rodina bude…
V míse smícháme všechny suroviny, vypracujeme ve vláčné těsto, necháme v teple kynout cca 90 minut. Po vykynutí těsto pokrájíme, vytvoříme placky a smažíme dozlatova z…
Jsme národ knedlíků, a to těch houskových, kynutých i sladkých. Plněné jsou skvělé, ale pokud chcete zkusit změnu, máme pro vás tip. Z kynutého těsta udělejte knedlíky,…
Smíchejte kvasnice s cukrem. Přidejte polovinu mléka a hrst mouky. Lehce promíchejte a dejte kynout.Do mísy s moukou smíchanou s dvěma špetkami soli, vylijete nakynuté…
Z kvasnic, trochy mouky a trošky vlahého mléka uděláme kvásek. Do zbylé prosáté mouky dáme cukr, vzešlý kvásek, přidáme zbylé vlahé mléko, ve kterém jsme rozkvedlali…
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Tesco se připojuje k Veggie Challenge. Firma podporuje ve zdravém stravování zákazníky i zaměstnance
Jak na dokonalý máslový pudinkový krém: Díky jednoduchým radám bude krásně hladký a cukroví zvláční i dochutí
Květák nemusíte před smažením vařit. Díky jednoduchému triku ušetříte čas a výsledek je křupavější a šťavnatý