Pstruh pečený v troubě
Recept ještě nebyl hodnocenPstruha si rádi připravujeme k večeři nebo jako lehký oběd. Maso má jemnou konzistenci i chuť, kterou by bylo škoda přebít výrazným ochucením. Proto stačí přidat máslo,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 640 kJ / 153 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 9,00 g |
– nasycené | 2,00 g |
– nenasycené | 5,50 g |
–– mononenasycené | 2,50 g |
–– polynenasycené | 3,00 g |
––– omega 3 | 0,20 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 52 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Pstruha si rádi připravujeme k večeři nebo jako lehký oběd. Maso má jemnou konzistenci i chuť, kterou by bylo škoda přebít výrazným ochucením. Proto stačí přidat máslo,…
Nekomplikovaně opečené filety ze pstruha, plné přírodní chuti. Můžete použít i celého pstruha, ale filetování ryb se naučte, využijete pak tuto dovednost častěji. Pstruh…
Opláchnuté pstruhy osušíme, okořeníme zevnitř i zvenku citronovou šťávou, citronovým pepřem a solí. Necháme alespoň půl hodiny v chladu odležet.Ve velké pánvi necháme na…
Pstruhy uvnitř a z venku omyjeme pod tekoucí vodou. Dobře osušíme papírovou utěrkou. Vymačkáme šťávu z citronu. Pstruhy pokapeme citronem…
V jednoduchosti je krása a u ryb to platí dvojnásob. Máte-li kvalitního, čerstvě uloveného pstruha, je skoro hřích nakládat ho do marinády nebo jej těžce kořenit. Stačí…
Pstruha na másle, jen lehce osoleného a dochuceného česnekem a kmínem, můžeme upéct venku na ohni. Pokud nám ale nepřeje počasí, stejně připravenou rybu vložíme do…
Pstruhy očistíme, omyjeme a osušíme.Pokapeme zvnějšku i zevnitř limetkovou šťávou a necháme chvilku odležet.Mezitím posekáme bylinky a smícháme je se slaninou nakrájenou…
Díky možnosti zakoupit čerstvou rybu takřka celý rok, můžeme připravit pstruha vždy, když na něj dostaneme chuť. Křupavá vypečená krustička z hladké mouky a směsi koření…
Příprava lehkého a zdravého jídla zabere opravdu jen pár minut. Přesvědčit se o tom můžete v tomto receptu. Filety pstruha orestujte na křupavou kůžičku a k nim…
Vykostěná filátka ze pstruha očistíme – pinzetou vybereme případné zbytky kostí a z obou stran posolíme, opepříme a velmi lehce poprášíme hladkou moukou. Do pánve dáme…
Pstruhy umyjeme, osolíme a opepříme jak zevnitř, tak z venku. Dáme do pekáčku, nakrájíme citrón na kolečka a do každého pstruha dáme 2 kolečka citrónu, přidáme tymián a…
Troubu rozehřejeme na 200°C.Ryby osolíme a opepříme zvenku i zevnitř a pokapeme citrónovou šťávou. Do bříška vložíme dvě větvičky tymiánu a neoloupaný stroužek česneku,…
Ryby omyjeme, kůži trochu nařízneme na několika místech, posolíme a do těla ryby vložíme citron a rozmačkaný česnek. Já osobně uřezávám hlavy a ocasy, ale není to…
Vykuchané pstruhy opláchneme a vysušíme ubrouskem. Nachystáme si pekáček, úplně na spod dáme alobal a na něj pečící papír (pečící papír proto, aby se kůžičkou nepřipekli…
Vezmeme pstruha, omyjeme pod tekoucí studenou vodou, odšupinujeme a posolíme z obou stran i zevnitř. Pokmínujeme celým kmínem a pokapeme citronem. Necháme odležet asi…
Veškeré koření i sůl převaříme aspoň 5 minut a necháme vychladit. Ryby očistíme zevně i vně a tady bych doporučoval podél páteře pořádně vyčistit lžičkou hnědou…
Pstruha omyjte a osušte. Od hlavy k ocasu ho 4x nakrojte. Pokud máte čerstvé bylinky, použijte obyčejnou sůl, může být i hrubozrnná a pstruha osolte v řezech i v bříšku.…
Rybu osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Grilujeme z obou stran aspoň 6 minut.Brambory jen očistíme a nakrájíme na kolečka, které uvaříme v osolené vodě.Na pánvi…
Pstruhy očistíme, omyjeme a odřízneme jim hlavy.V misce smícháme všechny ingredience na marinádu. Kdo má rád, může dát o jednu chilli papričku více.Pstruhy osolíme,…
Delikátní chuť pstruha stačí jen lehce doplnit česnekem a pepřem. Filety podáváme s teplým salátem z brambor, na skus uvařených fazolek, cherry rajčat a oliv, který…
Pstruhy vykucháme, dobře očistíme od šupin a dobře nasolíme. Necháme odležet asi hodinku v chladu. Pstruhy poté opláchneme od soli a opětovně okořeníme, lehce solí,…
Omyté a osušené filé osolíme a okořeníme. Lehce pokapeme citronem a necháme chvíli odležet.V pánvi rozehřejeme olej a filé opečeme kůží dolů asi 3-4 minuty. Otočíme,…
Těstoviny podle vlastního výběru uvaříme dle návodu v osolené vodě, poté scedíme.Rybí filety, je-li potřeba, vykostíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme …
Filé omyjeme, osušíme a rozdělíme na porce. Ve dvou lžících olivového oleje smícháme nasekané bylinky, sůl, pepř a citronovou šťávu. Rybu tím potřeme a necháme 20 minut…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12