Čím nahradit ztužovač šlehačky? Potřebujete pouze dvě suroviny, které nejspíš máte doma
Smetana ke šlehání musí mít 33 % tuku a více, jinak je problém ji ušlehat pěkně do tuha. Někdy musíme sáhnout po ztužovači, aby byla pevná. Co když ho ale nemáme doma? Pomůžeme si jednoduše pomocí dvou jednoduchých ingrediencí.
Pokud máme doma vysokoprocentní šlehačku a bojíme se, že nám při šlehání neztuhne, můžeme si vyrobit ztužovač z moučkového cukru a škrobu. Postup je snadný a rychlý, obě dvě potřebné suroviny jsou trvanlivé a obvykle je máme doma v zásobě.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Čím nahradit ztužovač šlehačky
Na domácí ztužovač šlehačky potřebujeme cukr a škrob v tomto poměru:
- 1 lžíce moučkového cukru
- 1 lžíce bramborového škrobu
Obě suroviny smícháme a přisypeme do misky se smetanou. Promícháme a ušleháme do požadované konzistence.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 17 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Jak dlouho vydrží šlehačka na dortu či zákusku? Otestovali jsme 30 %, 31 %, 33 % a 40 % smetany, výsledek je překvapující
Čím naplnit a posypat ovocné knedlíky. Chutná posypka oblíbenou dobrotu ještě vylepší. Každý má rád něco jiného
Komentáře