Jak připravit úžasnou čokoládovou polevu? Není to tak složité, jak se zdá. Vyzkoušejte ji podle názorného videa
Čokoládová poleva je skvělým pomocníkem, který nám pomůže dotáhnout nejrůznější moučníky, zákusky a cukroví k dokonalosti. Její příprava je velmi jednoduchá, přesto si mnoho z nás na ni stále "netroufá". Poradíme, jak vytvořit krásně hladkou polevu.
Připravit čokoládovou polevu, to není nic složitého, přestože začátečníkům může poleva připadat jako těžká "disciplína". Doporučujeme zhlédnout názorné video. Poleva totiž není vůbec složitá a podle receptu s videem ji zvládne každý.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit čokoládovou polevu
Postup je velmi jednoduchý:
- Nejprve si připravíme vodní lázeň. Do kastrolku nalijeme vodu a zahřejeme ji do mírného varu.
- Do misky vložíme čokoládu a začneme ji rozehřívat.
- Na 100 g čokolády budeme potřebovat 10 g kokosového oleje.
- Místo oleje lze použít také 10 g másla, ale musíme počítat s tím, že poleva bude měkčí.
- Čokoládu i olej necháme společně velmi dobře rozpustit, poleva musí být hladká.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 1 hodinou
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 2 hodinami
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 20 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přečtěte si Zobrazit více
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči
Komentáře