Jak správně oloupat avokádo. Videonávod vám předvede snadný a rychlý postup
Avokádo se usídlilo v našem jídelníčku, ani nevíme jak. Je jemné, vláčné, a ačkoli je tučné, považuje se za superpotravinu – obsahuje totiž velké množství vitamínů a minerálů. Jedinou malou nevýhodou je, že mnoho lidí neví, jak avokádo správně oloupat.
Loupání avokáda může skončit opatlanými prsty a linkou, případně i pomačkanou dužinou. Pokud ale budete postupovat podle videonávodu, zvládnete to zcela bez nehod a dužinu využijete beze zbytku.
Jak oloupat avokádo
Připravte si avokádo a ostrý nůž.
- Nejprve odloupněte stopku. Avokádo je zralé, když je pod slupkou žluté nebo žlutozelené. Pokud avokádo ještě zralé není, nejde stopka vůbec vyloupnout. Přezrálé avokádo je zase pod stopkou hnědé, protože už začíná hnít.
- Avokádo nařízněte podélně kolem dokola. Nožem přitom zajeďte až k pecce.
- Uchopte plod do dlaně a druhou rukou otočte vrchní polovinou proti té první.
- Polovinu bez pecky můžete nakrájet přímo ve slupce na čtverečky nebo na plátky, které poté vydlabete lžící.
- Pecku vyloupnete tak, že do ní zaseknete nůž.
Avokádo je skvělé i jen samotné nebo posolené.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 1 hodinou
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 2 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na závin kynutý pod vodou: Staročeský moučník má vláčné a nadýchané těsto, které můžeme libovolně naplnit
Jak hnojit rajčata: Správné postupy zajistí bohatou úrodu a zdravé rostliny po celou sezonu
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Komentáře