Prodloužit trvanlivost a svěžest jarní cibulce se vyplatí. Nabízíme několik možností
Jarní cibulku můžeme koupit celoročně, ale v sezoně ji přece jen používáme častěji do pomazánek, salátů i při vaření. Svazek cibulky bychom měli umět správně uskladnit, aby vydržela co nejdéle svěží.
Křupavá jarní cibulka s bílou spodní a svěže zelenou horní částí má spíše vlastnosti salátové zeleniny než suché cibule a podle toho s ní také zacházíme. Možností k prodloužení trvanlivosti máme několik, stačí si vybrat tu, která nám bude nejlépe vyhovovat.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uchovat jarní cibulku
Prodloužení trvanlivosti začíná už nákupem. Kupujeme pouze krásně svěží čerstvé svazečky. Doma ze svazku odstraníme gumičku, aby cibulky netísnila.
- Aby cibulka nevyschla, zabalíme ji do mikrotenu nebo do potravinové fólie a uskladníme ji v chladničce ve fresh zóně. Prodloužíme tím její svěžest o několik dní. Pozor na zapaření, aby nezačala zahnívat.
- Zelenou část cibulky můžeme zmrazit drobně nakrájenou jako pažitku a pak používat jako posyp na chléb, do pomazánek nebo polévek. Bílou část můžeme zabalit a uložit podle bodu výše.
- Osvědčilo se kořínky cibulky ponořit do sklenice s vodou. Pokud ji i se sklenicí postavíte bezpečně do fresh zóny v chladničce, vydrží svěží déle než týden. Ale i na kuchyňské lince vydrží dlouho, alespoň ji budeme mít na očích. Vodu ve sklenici je nutné průběžně měnit.
- Pokud se bojíte, že uskladnění sklenice v chladnu není bezpečné a stabilní, zkuste bílé konce s kořínky aspoň zabalit do vlhkého ubrousku a následně do mikrotenového sáčku. Ubrousek je nutné také průběžně kontrolovat a měnit, abychom předešli plesnivění.
S jarní cibulkou si poradí i začínající kuchař - milovníci asijské kuchyně její benefity znají dávno. My vám můžeme doporučit výborné šťouchané brambory s jarní cibulkou podle videoreceptu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 2 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 2 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Komentáře